Eurolliga

L'AXA Barça mostra una pèssima imatge a Moscou i suma la primera desfeta al Top 16 (72-55)

L'AXA Barça ha caigut a la pista del CSKA de Moscou (72-55) i ha sumat la primera derrota en el Top 16. Els blaugranes tenien una ocasió immillorable per superar els russos a domicili i fer un cop d'efecte en el grup G. Es fa difícil trobar un CSKA pitjor, però els catalans encara han estat més negats que els moscovites. Els homes de Xavi Pascual, que fins avui comptava els partits per victòries, han protagonitzat un partit molt fluix, especialment a la primera meitat, en què han anotat 25 punts en 20 minuts. En el bàndol local, David Andersen, amb 20 punts, i Siskauskas, amb 16, han estat els més destacats.

L'equip blaugrana volia aprofitar els nous aires que empenyen l'equip des que Xavi Pascual va substituir Ivanovic -dues victòries en dos partits- per donar la sorpresa i superar un dels màxims favorits a l'Eurolliga. Els russos, finalistes la temporada passada i campions fa dos anys, no havien perdut cap partit com a locals des del gener del 2006, quan van caure contra el Panathinaikos.

L'AXA Barça ha sortit amb l'objectiu de posar fi a tres anys sense guanyar a Moscou i fer un pas de gegant de cara als vuitens de final de l'Eurolliga, però de seguida s'ha topat amb la cruel realitat. Els blaugranes han protagonitzat una primera meitat molt fluixa, en què només han anotat 25 punts en 20 minuts, i plena d'errors, especialment en el capítol de pilotes perdudes. Només Lakovic se n'ha salvat en anotar 11 punts, i Ilyasova i Marconato han destacat en defensa.

L'inici del tercer quart, com acostuma a ser habitual, ha estat desastrós per als barcelonistes, que han vist com els homes d'Ettore Messina -futurible tècnic del Barça- s'han col·locat amb un clar 37-25, amb un parcial de 7-0. El CSKA, tot i no oferir un gran bàsquet, ha demostrat per què té la millor defensa de l'Eurolliga i no ha donat opcions a l'AXA Barça, malgrat que els de Xavi Pascual han intentat reaccionar en un parell d'ocasions. El pròxim dijous, els catalans rebran al Palau la visita de la Lottomatica de Roma, en un duel fonamental per aconseguir la segona plaça del grup G.