Futbol

L'autobiografia de Johan Cruyff es presenta a l'Auditori 1899 del Camp Nou

"Sense Johan Cruyff, el Barça no seria el club líder que és avui", ha remarcat Josep Maria Bartomeu a l'hora de presentar un llibre que en pocs dies ja s'ha enfilat al número 1 en vendes de no ficció en català

Actualitzat

"14. L'autobiografia", de Johan Cruyff, s'ha presentat aquest dilluns a l'Auditori 1899 del Camp Nou. L'acte ha estat presidit per la seva dona, pel seu fill Jordi i per Josep Maria Bartomeu, president del Futbol Club Barcelona, entre d'altres.

El llibre, que la setmana passada ja es va presentar a Londres -amb la presència de Pep Guardiola- surt en català, castellà, anglès, francès i holandès.

Pel que fa a la versió en català, ja és número 1 en vendes de "no ficció", segons ha confirmat Glòria Gasch, editora de Columna.

"Només li va faltar ser seleccionador holandès"

En un acte presentat pel cap d'Esports de TV3, Bernat Soler, Jordi Cruyff ha recordat detalls de la vida del seu pare, de qui ha dit que va poder complir tots els seus desitjos i ha explicat: "Només li va faltar ser seleccionador holandès en algun gran torneig. Ho va tenir molt a prop, però al final no va poder ser". Jordi Cruyff confessa que estan sorpresos per les mostres constants d'afecte que reben des que el seu pare va morir, al mes de març.

El fill de Cruyff ha confessat que llegint l'autobiografia ha descobert detalls de la seva vida que desconeixia, com els motius que el van portar a no anar al Mundial de 1978. "Era un tema tabú, que a casa no se'n parlava". I també ha comentat l'anècdota que s'explica al llibre: que ell va néixer per cesàrea perquè la seva arribada al món coincidia amb el Reial Madrid-Barça de 1974, aquell partit que va acabar amb triomf i exhibició dels blaugranes (0-5), i que hauria pogut ser diferent si Cruyff, amb permís de paternitat, no hagués jugat.  

L'acte ha servit també per acabar de reconciliar la figura de Cruyff amb la del Barça. El president blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ha obert l'acte comentant que "el Barça no seria el que és avui, un club líder en el món de l'esport, sense la figura de Cruyff"

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut