Membres de la policia després de l'evacuació de l'estadi d'Old Trafford
Futbol

L'artefacte que va provocar el desallotjament d'Old Trafford se'l va descuidar una empresa que feia simulacres

L'evacuació de l'estadi del Manchester United va fer reviure el malson de l'amenaça terrorista. En realitat, però, l'artefacte sospitós se l'havia descuidat una empresa de seguretat.

Actualitzat

La Premier League anglesa encara no ha quedat tancada perquè es va haver de suspendre el Manchester United-Bournemouth després de trobar-se un paquet sospitós en un lavabo de l'estadi d'Old Trafford. El partit es jugarà, finalment, aquest dimarts, però ja ha perdut tota la transcendència que podia tenir, perquè l'empat del Manchester City al camp del Swansea (1-1) atorga l'última plaça de Champions al futur equip de Guardiola, en detriment del seu rival de ciutat. Només un impensable triomf per dinou gols de diferència permetria als "diables vermells" jugar la Champions i no l'Europa League.

L'artefacte trobat va resultar ser fals. En realitat, era un explosiu simulat que s'havia deixat una empresa que es dedica a fer simulacres de seguretat. Abans de saber-ne l'origen, els bombers el van fer esclatar, sense cap risc.

L'alcalde de Manchester, Tony Lloyd, es va mostrar molt contrariat per aquesta negligència. "És inacceptable. Aclarirem com ha pogut passar i per què, i qui n'és el responsable. Aquest descuit ha provocat inconvenients a molta gent, ha posat en perill moltes persones de manera innecessària i ha obligat a mobilitzar recursos de la policia i dels bombers."

El tinent de policia de l'àrea metropolitana de Manchester, John O'Hare, ha precisat: "Era un artefacte d'entrenament, que es fa servir per fer proves amb els gossos policia. Era d'una empresa privada i no comportava cap perill, però tenia tota l'aparença d'un artefacte real. La decisió d'evacuar era l'única que podíem prendre per no posar en perill la seguretat de la gent."

En realitat, tot fa pensar que l'explosiu simulat es va fer servir en el simulacre d'atemptat terrorista que es va fer al barri de Trafford quatre dies abans. Un simulacre que ja va despertar fortes crítiques perquè es va contractar un actor que va fer el paper de terrorista suïcida i que, per donar més versemblança al paper, va fer veure que s'immolava cridant "Al·là és gran".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut