Motociclisme

La mort de Simoncelli causa una enorme commoció en el món del motociclisme i de l'esport en general

La notícia de la mort del pilot italià Marco Simoncelli ha provocat una gran consternació entre el món del motociclisme i de l'esport en general. L'italià ha mort aquest diumenge al matí a causa de les ferides que s'ha fet en una caiguda a la segona volta de la cursa de MotoGP del Gran Premi de Malàisia. Els pilots del Mundial de motociclisme han expressat la seva consternació per la mort del pilot italià. Dani Pedrosa ha dit que sovint obliden que practiquen un esport de risc i que Simoncelli era un pilot molt valent. Toni Elias ha explicat que s'estima més recordar els bons moments que va viure amb el pilot italià.

Actualitzat
La tràgica caiguda ha trasbalsat els integrants del Mundial de motociclisme. Marco Simoncelli ha mort com a conseqüència de les lesions que ha patit al coll, el cap i l'esquena. El cop ha estat tan fort que ha perdut el casc i ha quedat immòbil a l'asfalt. Ha arribat a l'hospital del circuit en parada cardiorespiratòria i tot i els esforços del metges, una hora després se'n comunicava la mort.

Al poble on vivia, Coriano, al costat de Cattolica, on va néixer, els veïns han improvisat homenatges a cada racó. Havia crescut gairebé a les portes del circuit de Misano, en una de les zones més motociclístiques d'Itàlia.

El pàdoc de Sepang ha quedat en silenci quan s'ha sabut la noticia. Els pilots, commocionats, han recordat la figura de "SuperSic", el pilot de 24 anys que volia seguir els passos del seu gran amic Valentino Rossi. Rossi, un dels tres pilots involucrats en el desgraciat accident juntament amb Colin Edwards, ha dit de Simoncelli que havia estat com el seu germà petit, dur al circuit i dolç a la seva vida quotidiana.

Entre els pilots catalans de MotoGP, la commoció per la mort de Simoncelli ha estat inevitable. Dani Pedrosa, que havia tingut alguna enganxada amb el pilot italià pel seu estil de conducció massa agressiu, ha recordat els perills que comporta aquest esport. "A vegades oblidem com n'és de perillós", ha assegurat. Toni Elias, per la seva banda, ha dit que prefereix recordar els bons moments al costat del pilot italià, com per exemple, la festa en què l'any passat van celebrar la victòria del català al Mundial de Moto2. Des de la distància, Jorge Lorenzo, absent a Malàisia per una lesió al dit de la mà, també ha volgut tenir un record per al pilot italià. "No sé què puc dir en un dia així... Només sé que et trobarem a faltar. Descansa en pau, Marco", ha escrit al seu Twitter.

El Comitè Olímpic Italià ha demanat que es faci un minut de silenci en totes les categories esportives italianes. Al camp del Lecce, el Milan ha seguit aquesta indicació d'una manera ben especial perquè el pilot era un declarat seguidor "rossonero". Els jugadors del Milan, a més, han lluït braçalets negres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut