MotoGP

Marco Simoncelli, mort al circuit de Sepang després de tenir un greu accident a la cursa de MotoGP

La cursa de MotoGP ha quedat interrompuda amb bandera vermella després d'aquest aparatós accident en què s'han vist involucrats Simoncelli, Rossi i Colin Edwards. A la segona volta, Marco Simoncelli ha caigut i ha estat envestit per Colin Edwards i Valentino Rossi. El pilot italià ha perdut el casc i ha quedat estès a terra. Les assistències mèdiques han hagut d'evacuar Simoncelli a l'hospital de la regió, però no han pogut salvar-li la vida. El pilot ha patit una parada cardiorespiratòria pels nombrosos cops soferts a l'accident, i els metges han estat 45 minuts intentant reanimar-lo sense èxit. Una nova desgràcia per al motociclisme mundial, que l'any passat va veure com el pilot japonès Tomizawa perdia la vida al Gran Premi de San Marino.

Actualitzat
Matí de dol al món de l'esport. El pilot de motos Marco Simoncelli ha mort aquest matí durant la cursa de MotoGP al Gran Premi de Malàisia de motociclisme. Feia poca estona que havia començat la prova. En la segona volta, el pilot d'Honda ha caigut. Un cop a terra, l'han envestit Colin Edwards i Valentino Rossi -que figuren entre els seus millors amics. Simoncelli ha quedat estès a terra.
L'organització ha tret la bandera vermella i la cursa ha quedat suspesa. Carmelo Ezpeleta, el conseller delegat de Dorna, ha dit que se suspenia la cursa mentre tots els pilots eren al box amb cares consternades i a l'espera de notícies sobre l'estat de l'italià. Gairebé una hora després, l'organització del Mundial ha confirmat la mort del pilot italià, que tenia 24 anys.

Un pilot molt valent i agressiu

Marco Simoncelli sempre s'havia caracteritzat per la seva valentia i un pilotatge agressiu molt discutit entre els pilots de la categoria. La temporada 2010 va fitxar per Honda, després de debutar als 125 cc el 2003. Aquest any, en MotoGP, ha tingut dos seriosos incidents: al Gran Premi de França, a Le Mans, va xocar amb Dani Pedrosa i el va fer caure, fet que li va provocar una fractura de clavícula. També al dels Països Baixos, celebrat a Assen, va fer un avançament molt irregular a Jorge Lorenzo, que el va fer caure i va impedir que el mallorquí pogués lluitar per les primeres posicions.

Amic íntim de Valentino Rossi i veí del nou vegades campió del món, ja que la localitat de Cattolica es troba a tot just uns quilòmetres d'Urbino, SuperSic portava les motos a les venes des de molt petit. En una zona eminentment motorista i amb el circuit de Misano Adriàtic gairebé a la porta de casa, Simoncelli va destacar molt aviat en la competició, ja que el 2002 ja es va proclamar campió d'Europa de 125 cc, i va fer les seves primeres incursions en el campionat del món. Simoncelli havia disputat un total de 148 Grans premis, el seu millor resultat a MotoGP va ser el segon lloc al GP d'Austràlia, i l'any 2008 va ser campió del món de 250 cc.

Aquest diumenge a Sepang no ha estat una maniobra arriscada el que ha provocat l'accident. A l'italià li ha patinat la roda de darrere, ha caigut a terra, després de perdre el casc, i dos companys seus no han pogut fer res per no atropellar-lo. El Mundial de motos, quan encara no havia superat el cop de la mort del pilot de Moto2 Tomizawa, viu una nova fatalitat amb el campionat de MotoGP ja decidit.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut