Emily Chebet en una imatge d'arxiu del 2013 (Reuters)
Atletisme

La keniana Emily Chebet, campiona del món de cros, sancionada quatre anys per dopatge

Segons la federació d'atletisme del país africà, s'han inhabilitat sis atletes més per l'ús de substàncies prohibides. L'Associació Professional d'Atletes Kenians (PAAK) ha admès que el del dopatge és un problema real al país.

L'atleta keniana Emily Chebet, doble campiona mundial de cross, ha estat suspera durant quatre anys per dopatge, segons ha anunciat la Federació d'atletisme del país africà, que ha inhabilitat sis atletes més per l'ús de substàncies prohibides.

Chebet, que va guanyar el títol els anys 2010 i 2013 a Polònia, no podrà tornar a competir fins al mes de juliol de 2019, per haver donat positiu de furosemida, un diurètic utilitzat per a ocultar substàncies dopants. En l'últim mundial de cross, disputat el passat mes de març a la ciutat xinesa de Guiyang, la corredora va quedar en sisena posició.

Chebet no és la única atleta sancionada, la campiona nacional de 400 metres tanques, FRancisca Koki i la corredora de 400 metres llisos Joyce Zakari, han estat sancionades també fin a 2019 per l'ús de la mateixa substància durant els mundials de Pequín, on ja van ser suspeses de forma provisional. En aquests mundials, Kènia va destacar com a potència mundial en atletisme guanyant set medalles d'or. També ha estat inhabilitada quatre anys la corredora de marató Jepkosgei Cheserek per l'ús de l'anabolitzant Norandrosterona.

L'Associació Professional d'Atletes Kenians (PAAK) ha admès que el del dopatge és un problema real al país. La PAAK ha demanat a l'Agència Mundial Antidopatge de fer controls en períodes sense competició.