Futbol

La FIFA tria Rússia com a organitzadora del Mundial del 2018 i Qatar per al del 2022

El comitè executiu de la FIFA ha donat a conèixer a Zuric el nom dels països que organitzaran el Mundial del 2018 i del 2022. Rússia ha estat la candidatura escollida per ser la seu del campionat del món del 2018 per davant de les altres tres candidates, Holanda-Bèlgica, Anglaterra i la conjunta entre Espanya i Portugal. L'any 2022 el Mundial es farà a Qatar. L'organisme presidit per Sepp Blatter ha prioritzat aquest país del golf Pèrsic per davant dels Estats Units, Corea del Sud, el Japó i Austràlia.

Actualitzat
S'havia autoatorgat el paper de favorita. Per això, la candidatura ibèrica ha quedat glaçada quan el president de la FIFA ha revelat el secret més ben guardat dels últims temps. Rússia acollirà el Mundial de futbol del 2018. Ni tan sols la presència dels caps d'estat d'Espanya i Portugal ha servit per convèncer els 22 membres del comitè executiu de la FIFA, que han escollit la candidatura russa per majoria absoluta en la segona votació. L'opció ibèrica basava la seva força en la seguretat, la capacitat hotelera i unes instal·lacions ja acabades, però la FIFA s'ha decantat pel poder del diner. Rússia encara ha de construir tretze dels setze estadis que acolliran la Copa del Món, però això no ha estat cap obstacle per a la seva elecció. La decepció a Espanya i Portugal ha estat total i, de moment, rebutgen qualsevol possibilitat de presentar candidatura per l'any 2026.

Rússia no ha estat l'única que s'ha endut una alegria. La FIFA, obsessionada en la idea d'expandir el futbol arreu del món, també ha anunciat que Qatar organitzarà el Mundial del 2022, el primer que es farà al Pròxim Orient.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut