Futbol

Els representants de les candidatures que opten a acollir el Mundial de futbol del 2018 esperen resposta

Al llarg d'aquest matí, els representants de les candidatures que opten a acollir el campionat del món de futbol de l'any 2018 són a Zuric per exposar les virtuts i els avantatges de les seves seus. Aquesta tarda el president de la FIFA, el suís Joseph Blatter, donarà a conèixer qui organitzarà aquestes copes del món. La delegació espanyola, encapçalada pel president del govern central, José Luis Rodríguez Zapatero ha explicat les principals característiques de la candidatura ibèrica, la que conformen Espanya i Portugal. Tot i la presència de grans noms del futbol com Iker Casillas o Luís Figo, el gran focus d'atenció de la candidatura ibèrica han estat els caps de govern d'Espanya i Portugal. En especial, un Zapatero absolutament convençut que l'organització del Mundial 2018 no se li escaparà.

Actualitzat
Zapatero ha intervingut en la presentació de la candidatura davant el Comitè Executiu de la FIFA després que el seu homòleg portuguès, José Sócrates, ha començat l'exposició oferint "una organització professional, competent i amb totes les garanties en matèria de seguretat" per celebrar el Mundial. "Què oferim per fer un gran Mundial?, moltes ganes d'organitzar-lo i la capacitat per infraestructures i condicions dels dos països de poder fer-lo el mes que ve si calgués", ha dit Zapatero a la seu de la FIFA. Zapatero ha destacat que "Espanya és el país d'Europa amb més xarxes d'alta velocitat", que connectaran els dos països, que tenen una "magnífica xarxa d'autovies i autopistes que comuniquen totes les possibles seus", a més de disposar de "50 aeroports dels més moderns" i ser "la primera destinació turística mundial" amb 70 milions de visitants a l'any, i "300 dies de sol i mar".

Segons Zapatero, "Espanya i Portugal atresoren una gran riquesa històrica" com a "països germans, units, de gran afició, passió pel futbol i respecte per la FIFA". "Volem aquest Mundial, estem convençuts que ho farem molt bé i contribuirem al prestigi d'un campionat que uneix països i convoca a la concòrdia. Vull felicitar-los per l'últim Mundial a Sud-àfrica, que va ser brillant, sobretot per a l'equip guanyador. Espanya se sent aquí com a casa. No podia ser de cap altra manera veient la copa del món de futbol", ha afegit en to distès.

El primer ministre portuguès, José Sócrates, s'ha mostrat prèviament agraït de poder "donar el tret de sortida" a la presentació de la candidatura i ha destacat la seva capacitat d'"organització professional, competent i amb totes les garanties en matèria de seguretat", després de l'Eurocopa 2004 a Portugal, on "es van aplicar regles que s'han convertit en referència en competicions" diverses. "Aquesta organització anirà més enllà dels nostres dos països. Ens dirigim a tots els continents, als 600 milions de persones que parlen espanyol o portuguès. És propera a les Amèriques, s'associa amb Àfrica, estem a prop d'Àsia i permetrà respondre a la vocació històrica d'Espanya i Portugal, que sempre han tingut una visió universal i cosmopolita", ha conclòs.

La presentació, però, ha estat excessivament tècnica i amb poques dosis d'emotivitat, tot el contrari que l'exposició de la candidatura anglesa. El príncep Guillem, el primer ministre David Cameron i el futbolista David Beckham han incidit en el fet que Anglaterra, el bressol del futbol, està en condicions d'organitzar el Mundial més espectacular de la història.

La candidatura russa, que ha comptat amb la presència del jugador de l'Arsenal Arxavin, ha jugat la carta de l'oblit històric que ha patit l'est d'Europa en esdeveniments de gran ressò internacional. Russos i anglesos es perfilen com els grans rivals del projecte ibèric.

La primera delegació d'arribar a la seu de la FIFA, i la més original, ha estat la de la candidatura conjunta de Bèlgica i Holanda. El cap visible d'aquest projecte, l'exjugador "oranje" Ruud Gullit, després d'aparcar la bicicleta, ha portat la veu cantant d'una exposició molt emotiva en què també ha tingut un paper destacat Johan Cruyff. L'exjugador i tècnic blaugrana ha incidit en l'aposta pel vessant formatiu i educatiu del futbol de la candidatura centreeuropea.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut