Ranieri, Santos i Zidane són els tres candidats a rebre el premi al millor entrenador de la temporada (@FIFAcom)
Ranieri, Santos i Zidane són els tres candidats a rebre el premi al millor entrenador de la temporada (@FIFAcom)
Futbol

La FIFA escull Messi, Ronaldo i Griezmann com a candidats finals per al premi The Best al millor jugador

Luis Enrique no ha estat seleccionat finalment entre els favorits a millor entrenador de l'any, que es decidirà entre Zidane, Santos i Ranieri

Ramon AngladaActualitzat

La Federació Internacional d'Associacions de Futbol (FIFA) ha publicat aquest divendres els finalistes per a rebre els premis The Best als millors jugadors i entrenadors de la temporada. En la categoria masculina, no hi ha hagut sorpreses: els escollits són Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Antoine Griezmann.

Entre els mèrits de tots tres candidats, el jugador del Barça defensa els d'haver guanyat un nou doblet de Lliga i Copa amb el club, i un subcampionat a la Copa Amèrica amb l'Argentina. El portiguès presenta unes credencials amb l'onzena Copa d'Europa madridista i el primer gran títol de la seva selecció, l'Eurocopa de França. Pel que fa a Griezmann, ha portat l'atlètic de Madrid a la final de la Champions, i a França a la de la mateixa Eurocopa.

En la categoria femenina, Melanie Behringer, la Carli Lloyd i Marta Vieira da Silva són les tres finalistes. Entre els mèrits de la jugadora alemanya es troba, a més de la Bundesliga aconseguida amb el Bayern de Munic, la conquesta del primer or olímpic de la selecció femenina de futbol del seu país. Per la seva banda, la nord-americana, que va rebre la Pilota d'Or el 2015, i la brasilera va dominar la disciplina de manera ininterrompuda des de 2006-2010.

Luis Enrique cau de la llista d'entrenadors

De la llista de 10 entrenadors seleccionats, on hi havia el blaugrana Luis Enrique, el màxim organisme del futbol internacional ha escollit el tècnic del Reial Madrid Zinedine Zidane, el seleccionador de Portugal Fernando Santos i l'entrenador que va fer campió el modest Leicester, Claudio Ranieri.

La gala on se celebrarà el lliuremanet de premis serà el 9 de gener a Zuric. El trofeu anirà destinat o bé al francès que va aconseguir en la Champions per al Madrid, al portuguès que va guanyar la primera Eurocopa de la història per Portugal o bé al tècnic italià que va sorprendre tot el panorama futbolístic conquistant la Premier League amb el modest Leicester City.

En l'apartat de femení, la FIFA també ha publicat les tres finalistes. Les escollides són la seleccionadora dels Estats Units, Jill Ellis, la seleccionadora d'Alemanya, Silvia Neid, i la tècnica de Suècia, Pia Sundhage. L'elecció de tres entrenadores a nivell de seleccions reflecteix el creixement del futbol femení a nivell internacional, sobretot als Estats Units i que Europa està seguint de prop.

Anar al contingut