Ciclisme

La Federació Espanyola de Ciclisme podria absoldre avui Alberto Contador

Alberto Contador podria tornar a competir. El comitè de disciplina de la Federació Espanyola de Ciclisme hauria decidit absoldre el tricampió del Tour. Tot apunta que avui el comitè podria comunicar la decisió a Contador. El ciclista, que està suspès des de l'agost per haver donat positiu per clembuterol, podria tornar a competir avui mateix. La Federació Espanyola havia proposat inicialment una sanció d'un any de suspensió, però finalment sembla que hauria acceptat les al·legacions de Contador. Tant l'UCI com l'Agència Mundial Antidopatge tenen un mes per recórrer-hi, si no estan d'acord amb la resolució.

Actualitzat
El Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Ciclisme es pronunciarà avui sobre la sanció que aplicaran a Alberto Contador pel positiu per clembuterol que va donar en l'última edició del Tour. Les últimes informacions apunten que el Comitè pot absoldre el ciclista de Pinto després d'apel·lar contra la proposta de sanció d'un any. Els advocats van preparar un recurs tan bon punt van saber la sanció que li volia imposar la Federació Espanyola. La seva defensa té com a base la demostració que Contador va ingerir un filet de carn contaminada per clembuterol.

Què faran l'UCI i l'AMA?

Si el Comitè de la Federació Espanyola absol Contador, el ciclista podrà tornar a córrer avui mateix. Podrà tornar a competir independentment de les decisions que prenguin la Unió Ciclista Internacional o l'Agència Mundial Antidopatge. Fins ara Contador era culpable. Atenent a la llei de l'esport, ell tenia l'obligació de demostrar la seva innocència. Si la Federació Espanyola l'absol, Contador serà innocent i l'UCI i l'AMA hauran de demostrar el contrari. La Unió Ciclista Internacional ha reiterat que el consum de clembuterol (independent de la quantitat) se sanciona amb la inhabilitació durant dos anys. Per això és més que previsible que l'UCI vagi fins al final.
 
Possible retorn a la Volta a l'Algarve

Si es confirma l'absolució, Contador podrà començar a córrer ben aviat. Dimecres comença la Volta a l'Algarve i els organitzadors han confirmat que el ciclista de Pinto ja hi està inscrit. Disputar el Tour ja és una altra història. Els organitzadors són molt reticents a deixar participar qualsevol ciclista sospitós o esquitxat per un cas de dopatge sense resoldre totalment. El mateix Contador ja no va disputar el Tour del 2008 perquè el seu equip, l'Astana, havia heretat l'estructura d'un equip que va protagonitzar diversos casos de dopatge.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut