Barça

Josep Maria Bartomeu: "Sé que Luis Enrique seguirà"

Josep Maria Bartomeu, entrevistat a RAC1, no ha estalviat paraules per repassar tota l'actualitat blaugrana, des del comiat de Xavi fins a les eleccions, passant per la polèmica de les entrades de les finals

Actualitzat

Josep Maria Bartomeu ha parlat sense embuts als micròfons de RAC1. En una entrevista en profunditat ha desgranat un per un tot els temes que ara com ara són titulars a totes les capçaleres de la premsa esportiva.

El primer front obert, la continuïtat de l'entrenador. El president del Barça ha estat ras i curt: "Sé que Luis Enrique continuarà". A l'hora de concretar quins condicionants podrien influir-hi, com ara la millora contractual, eludeix entrar en detalls: "Fins que no hi hagi nou president, no tocarem el contracte." Sobre els rumors que ha publicat algun mitjà de Madrid sobre possibles substituts de l'asturià, desmenteix que Braida tingui cap llista i encara menys que hagi sonat el nom d'Ancelotti. No pot evitar un somriure irònic quan se li pregunta sobre la possible marxa de Neymar al Madrid; novament, Bartomeu ha estat molt directe: "Són informacions per desestabilitzar."

Sobre la marxa, Xavi, "el cervell del millor Barça de la història", ha deixat la porta oberta de bat a bat: "Xavi té una oferta per continuar fins que vulgui al Barça, però també una oferta de fora. Si marxa, és un viatge d'anada i tornada. Té feina i futur com a tècnic, entrenador o directiu".

Com cada any per aquestes dates, els moviments del vestidor, entrades i sortides, comencen a sonar. Sobre Messi, tranquilitat: "És feliç al Barça i voldria que es retirés al club." En canvi, sobre Alves, Bartomeu agafa un posat més seriós i ho resumeix amb un "jo ho he intentat, però la decisió és seva".

El president del Barça deixa entreveure un modest optimisme en albirar un possible triplet en aquesta frenètica recta final de temporada, però de seguida torna a tocar de peus a terra i reafirma que, de moment, només se n'ha guanyat un. "Aquest títol de Lliga certifica que les coses s'han fet. S'ha guanyat amb bon joc, confirmant que hi ha un projecte."

Justament, en parlar del projecte, Bartomeu també té un record per a Zubizarreta i li atribueix una bona part del mèrit dels bons resultats que ara el Barça està recollint: "Li vaig enviar un missatge al Zubizarreta, vull invitar-lo a la final de la Champions. He de parlar amb ell. Tenim una relació molt especial."

Preguntat per la polèmica sobre el repartiment de les entrades de les dues finals que queden, Josep Maria Bartomeu es mostra convençut: "M'agrada que unes 3.000 entrades vagin a les penyes, tot i que no siguin tots socis. No ho canviaré, perquè hi estic d'acord."

Les eleccions les convocarà una junta gestora presidida per Ramon Adell, i Bartomeu confirma que dimitirà després de la final de la Champions. Un mantra que ha repetit per activa i per passiva: sota cap concepte no vol que la part institucional interfereixi en l'esportiva, quan podria estar davant d'una nova fita històrica del Club.

Més enllà del primer equip, Bartomeu confirma que Joan Creus continuarà al capdavant de la secció de bàsquet i resta importància al possible descens del Barça B, tot atribuint els mals resultats a la joventut de la plantilla.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut