Motor

Jorge Lorenzo regala a Yamaha una victòria de comiat al Gran Premi de la Comunitat Valenciana

El pilot mallorquí s'ha imposat amb autoritat contra un Márquez que ha estat a punt de consumar la remuntada; Iannone ha pres el tercer lloc a Rossi

Actualitzat

Jorge Lorenzo ha guanyat l'última cursa de la temporada de MotoGP al Gran Premi de la Comunitat Valenciana, la que ha estat, també, l'última amb Yamaha, l'equip amb el qual ha guanyat tres mundials en la màxima categoria del motociclisme. La victòria del mallorquí hauria estat aclaparadora si Marc Márquez no s'hagués entossudit a remuntar per acostar-s'hi menys de dos segons abans d'arribar, en la recta final. El tercer lloc del podi ha estat per a Andrea Iannone.

Lorenzo, des de la "pole position", ha fet una sortida fulgurant i no ha deixat el lideratge de la prova en cap moment. Passades les voltes inicials, ha aconseguit obrir l'escletxa decisiva i s'ha dedicat a rodar en solitari, a un ritme de vertigen. Així doncs, l'interès de la cursa s'ha centrat en el grup del darrere, del qual Iannone estirava fort sorprenent Valentino Rossi, Maverick Viñales i Márquez.

Quan aquest quartet s'ha consolidat, Rossi ha passat a l'atac, però la lluita entre italians ha beneficiat la incorporació de Márquez, que no se sentia còmode al principi i fins i tot ha hagut de defensar-se de Viñales. A poc a poc, el Tro de Cervera ha incrementat el ritme, i en la mateixa volta, la 12, ha superat Rossi i després Innone. Maverick ha cedit distància i ha desaparegut de la batalla.

L'últim terç de la cursa ha tingut l'al·licient inesperat de veure si Márquez seria capaç d'atrapar Lorenzo. El d'Honda tenia les gomes menys perjudicades que el de Yamaha, que havia portat un ritme fortíssim des del principi i començava a pensar a no arriscar-se a caure. Finalment, només els ha separat un segon i una dècima en la línia d'arribada.

Iannone ha superat Rossi gràcies a la velocitat punta més alta de la Ducati en les rectes. De tota manera, Il Dottore aconseguia pressionar-lo en les xicanes, i en l'últim minut han tingut un últim frec a frec en què ha semblat que tots dos caurien. Viñales s'ha pogut assegurar el cinquè lloc en terra de ningú: tres segons darrere dels italians i tres davant del sisè, Pol Espargaró.

Aleix Espargaró ha acabat vuitè i Tito Rabat, dissetè. Dani Pedrosa, que tornava després d'una lesió important, ha caigut a la volta 7, quan anava setè. Afortunadament, aquesta vegada se n'ha sortit sense cap problema físic afegit.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut