Javier Tebas ha firmat un conveni de col·laboració amb el president de la Lliga Portuguesa, Pedro Proença (EFE)
Futbol

Javier Tebas anuncia que la primera prova amb el VAR serà en els setzens de final de la Copa del Rei

El president de la Lliga de Futbol Professional ha confirmat a EFE que la primera prova amb el sistema de videoarbitratge VAR encara no tindrà aplicació competitiva

Actualitzat
El president de la Lliga de Futbol Professional, Javier Tebas, ha declarat a EFE aquest dimecres que la primera prova amb el sistema de videoarbitratge VAR podria tenir lloc en l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei, encara que en aquests primers partits seria un ús que no tindria aplicació competitiva.

"El que vaig comentar amb el president de la Federació Espanyola de Futbol Juan Luis Larrea és que veuríem si en els setzens de final de la Copa podríem fer alguna prova amb el VAR. Seria una prova 'offline', no directament, que ho sàpiga tothom, però els àrbitres han de conèixer bé com funciona i en quin moment han d'intervenir", ha explicat el president de LaLiga.

L'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei, en la qual ja s'inclourà als equips de Primera Divisió, es disputarà els dimecres 25 d'octubre i 29 de novembre, segons el que preveu el calendari de la RFEF.

Javier Tebas, que ha atès EFE després de la signatura d'un conveni de col·laboració amb la Lliga Portuguesa, una competició on el VAR (abreviatura de l'anglès Video Assistant Referee, àrbitre assistent de vídeo) s'utilitza de manera oficial des de l'inici de la present temporada, va recordar que l'ús d'aquesta tecnologia depèn de la Federació Espanyola de Futbol, ​i és la seva competència, tot i que Laliga té "interès" que s'apliqui tan aviat com sigui possible.

"A Portugal ja ho van provar la temporada passada en les últimes jornades i fins i tot la final de la Copa Portuguesa ja va permetre prendre decisions esportives, en els partits anteriors, no. Aquí, jo crec que seria complicat que tinguessin valor esportiu a la primera, perquè els àrbitres s'han d'adaptar", ha afegit Tebas, que va recordar que els col·legiats que arbitrin al Mundial de Rússia 2018 hauran de saber utilitzar el VAR.
Anar al contingut