Lewis Hamilton
Hamilton, entusiasmat per la cinquena victòria al gran premi de casa seva (Reuters)
Motor

Hamilton guanya el GP de la Gran Bretanya i la mala sort dels Ferraris anima el Mundial

Valtteri Bottas fa una imponent remuntada per acabar segon, i Räikkönen ha salvat el tercer lloc; Vettel acaba setè i ja té l'anglès a un punt en la classificació

Actualitzat

Lewis Hamilton ha guanyat el Gran Premi de la Gran Bretanya aquest diumenge i anima al màxim el Mundial de Fórmula 1. El pilot anglès coneix com ningú el circuit de Silverstone, on ha guanyat els últims quatre anys i suma, en total, cinc victòries.

Aquesta vegada ha fet bona la "pole position" amb una sortida excel·lent i s'ha destacat al davant des de la primera volta. Durant tota la cursa ha mantingut una diferència superior als deu segons pel que fa al segon, que ha estat Kimi Räikkönen fins a les últimes voltes. Però, a banda de l'exhibició de Hamilton, si per alguna cosa es recordarà aquest gran premi serà per la mala sort dels dos Ferraris. I també per la remuntada salvatge de Valtteri Bottas, que ha acabat segon havent sortit novè a causa d'una sanció.

Mentre Sebastian Vettel, rodant tercer, no aconseguia connectar amb Räikkönen, Bottas no parava de recuperar posicions, amb algunes batalles i avançaments memorables. La potència del Mercedes ha fet claudicar primer Max Verstappen, després el mateix Vettel i, en les acaballes, també Räikkönen.

En les últimes voltes, l'infortuni ha colpejat els dos Ferraris amb una punxada per a cadascun. Räikkönen ha estat el primer, i ha hagut d'entrar al taller en la penúltima volta. Quan ja havia acceptat que el seu company li havia pres el tercer lloc al podi, ha estat aquest qui ha punxat, i de pitjor manera. Vettel ha caigut fins al setè lloc, i això li complica molt la defensa del lideratge en el Mundial. L'ha salvat per només un punt: ara en té 177, per 176 de Hamilton.

Entre el podi i Vettel, han entrat Verstappen, Daniel Ricciardo (amb un gran mèrit, havent sortit penúltim) i Nico Hülkenberg.

La cursa de Carlos Sainz no ha durat ni una volta. El seu company, Daniel Kviatt, l'ha tocat i l'ha fet fora de la pista. El rus, que és reincident, l'han castigat amb un "drive-through" i dos punts del carnet.

Pel que fa a Fernando Alonso, ha tornat a abandonar. Havia fet un bon paper, amb una remuntada de set llocs des de la cua de l'engraellat, però en la volta 35 se li ha espatllat la bomba de la benzina del McLaren-Honda, s'ha quedat sense potència i ha hagut de plegar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut