Futbol

Guardiola i Mourinho es donaran la mà "amb normalitat" en el primer enfrontament des que tots dos són a Manchester

El City i el United s'enfrontaran aquest dilluns a l'estadi del Niu de Pequín en un partit que es podrà veure per Esport3 (21.00)

Actualitzat

Pep Guardiola retrobarà aquest dilluns un vell conegut i rival, José Mourinho, en el primer partit que enfronta els dos equips de Manchester des que el català va fitxar pel City i el portuguès ho va fer pel United. La cita serà a l'estadi del Niu de Pequín, i es podrà veure per Esport3 a partir de les 21.00. El partit forma part del torneig amistós de pretemporada International Champions Cup.

En la roda de premsa posterior al primer entrenament en territori xinès, Guardiola ha aclarit que no hi ha cap raó per la qual la trobada no hagi de ser civilitzada i que donarà la mà a Mourinho amb tota normalitat. "Som gent educada", ha destacat. "Per què no ho hauríem de fer? Ell voldrà guanyar i jo també. Això és tot."

A ulls del tècnic català, el United serà "més fort" amb Mourinho, amb qui Guardiola ja s'ha enfrontat com a entrenador del Barça i del Bayern de Munic. "Vaig veure el partit del United contra el Dortmund i penso que és molt aviat per treure'n conclusions," ha dit sobre la desfeta dels Red Devils per 1 a 4. "Estic segur que seran millors que en anys anteriors, amb aquest nou tècnic i amb els bons jugadors que ja tenen. I estic segur que fitxaran més. Serà un equip fort."

Pensant estrictament en el partit, Guardiola es va limitar a desitjar que "no hi hagi lesions". Els últims dies, a Pequín, han caigut pluges molt fortes i l'ambient és d'una humitat alta, per la qual cosa l'estat del terreny de joc pot preocupar els preparadors físics de tots dos equips.

L'últim enfrontament entre Guardiola i Mourinho va ser el 2013, a la final de la Supercopa d'Europa, quan el portuguès arrencava el seu segon projecte al capdavant del Chelsea i el de Santpedor s'estrenava al Bayern, que es va imposar als penals després d'un empat a dos.

Mourinho no entén la pregunta

L'entrenador del Manchester United José Mourinho també ha estat preguntat per la futura salutació amb Guardiola. La seva resposta ha estat tan clara com contundent: "És clar que li donaré la mà. Per què no hauria de fer-ho? No entenc que es faci aquesta pregunta, ni a mi ni a ell". Mourinho ha declarat que "vam ser oponents però som professionals. No entenc per què no li hauria de donar la mà".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut