Actualitat blaugrana

Giovani dóna la victòria al Barça en el partit contra el Yokohama Marinos (0-1)

El jove Giovani dos Santos ha donat la victòria al Barça en el segon partit de la gira asiàtica contra el Yokohama Marinos. El gol del davanter no ha arribat fins a un quart d'hora pel final, quan ha aprofitat una bona jugada entre Eto'o i Ronaldinho per batre per baix el porter nipó. El Barça ha jugat de menys a més i hagut de treballar de valent per superar un valent i incisiu Yokohama. Henry, Eto'o i Ronaldinho han coincidit per primer cop a l'equip titular però no han disposat d'oportunitats gaire clares.

En els primers minuts els homes de Frank Rijkaard han centrat els seus atacs per la banda dreta, on Henry i Eto'o s'han mostrat molt incisius. Tot i això, la primera oportunitat clara ha anat a càrrec del Yokohama: Valdés ha aturat amb una bona estirada un xut sec de Yamase, en la jugada de perill més clara de l'equip japonès en els primers 45 minuts.

En aquesta arrencada del partit el conjunt culer s'ha mostrat pla i sense profunditat. La zona defensiva de l'equip, en canvi, no ha patit massa per mantenir la porteria a zero, sobretot gràcies a un nou desplegament físic de Yaya Touré, que sembla estar a tot arreu.

A partir del minut 20 l'onze blaugrana ha entrat més en la dinàmica del partit. Ronaldinho s'ha posat l'equip a l'esquena i ha trencat la defensa contrària amb una paret i dues passades en profunditat marca de la casa cap a Eto'o que el camerunès no ha pogut materialitzar. El mateix davanter ha protestat, ja als últims minuts, una falta que li han fet dins de l'àrea i que ha semblat força clara.

L'equip japonès, per la seva banda, ha centrat els seus esforços en arreplegar molts jugadors al mig camp per intentar ofegar les vies de comunicació entre la zona de creació blaugrana i els tres davanters.

A la segona part l'escenari ha variat força. L'onze japonès ha pagat l'esforç de la primera meitat i no ha pogut mantindre el ritme. A més, l'entrada de Giovani ha suposat aire fresc pel conjunt culer, que ha convertit el mexicà en el seu puntal d'atac, enviant un xut al pal.

El gol definitiu no ha arribat fins al minut 76. Ronaldinho ha conduït un contraatac i ha deixat la pilota a Eto'o, que ha servit una molt bona passada a l'espai que Giovanni ha aprofitat a la perfecció.

El Yokohama ha reaccionat al gol i ha fet l'últim esforç per igualar el marcador. El Barça ha volgut aprofitar els espais i el mateix Giovani hauria pogut ampliar el marcador. Al final, segona victòria del Barça a la gira asiàtica. El pròxim compromís serà dissabte contra el Mission Hill (14:00, TV3).

Rijkaard, content

L'entrenador blaugrana ha destacat la feia realitzada pel seus homes ja que, aquest cop, han jugat com un equip. Tot i reconèixer que encara els falta un punt de físic, el tècnic holandès ha marxat satisfet de Yokohama especialment amb el rendiment del jove dos Santos, a qui ha felicitat pel seu gol. El davanter mexicà, que ha rebut el premi al millor jugador del partit, ha reconegut que es troba molt bé físicament i que està treballant a un bon nivell. I respecte les veus que l'assenyalen com una de les estrelles del nou Barça, Giovani ha reconegut que de moment només pensa en ajudar l'equip ja que la seva carrera tot just comença.