Els jugadors d'Espanya celebren el gol de Mario (EFE)

Espanya tanca la fase de classificació per a l'Eurocopa amb una patida victòria davant Ucraïna per 0 a 1

El seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha donat descans als jugadors més habituals, i, amb un onze poc comú, Espanya s'ha vist desbordada en molts moments per una Ucraïna que necessitava guanyar per classificar-se. El millor de l'equip ha estat el porter De Gea

Daniel AlentoActualitzat

La selecció espanyola ha sumat el vuitè triomf consecutiu en la fase de classificació per a l'Eurocopa de França del 2016 guanyant una Ucraïna que l'hi ha posat molt difícil (0-1). Vicente del Bosque ha donat descans als jugadors més habituals presentant a l'Estadi Olímpic de Kíev un onze titular poc freqüent. Cesc ha estat l'únic català que ha començat el partit i també l'únic jugador que ha repetit en l'onze inicial respecte a l'equip que divendres va superar Luxemburg. Tampoc hi havia cap jugador del FC Barcelona sobre la gespa.

Espanya no s'hi jugava res, però Ucraïna necessitava els punts per classificar-se per a l'Eurocopa, com a segon del grup C o com el millor tercer de tots els grups de la primera fase. Ben liderada per Andrei Iarmolenko, pressionant en el mig camp i amb atacs ràpids, ha desbordat la defensa visitant. De Gea ha treballat de valent per evitar el gol local, especialment en una doble ocasió en el minut 14 a peus, primer, de Kravets i, després, de Rotan.

En el minut 21, quan més atacava Ucraïna, ha arribat el gol d'Espanya en una jugada trenada per Nolito i Thiago i culminada pel lateral dret del Vila-real Mario, debutant amb la selecció. Cesc ha estat objecte de penal en la jugada següent després d'una passada de Nolito. El migcampista del Chelsea, en el seu partit 100 amb Espanya, hauria pogut sentenciar, però el porter Piatov ha aturat el seu xut.

Ucraïna s'ha refet i ha tornat a dominar el ritme del partit. Kravets, en el minut 27, ha tornat a posar a prova De Gea. En el córner posterior, en una jugada embolicada, Garmash ha rematat alt. Pels espanyols, Nolito ha tingut una bona ocasió en el minut 34 després d'una errada per desviar una centrada de Piatov, però el porter local ha reaccionat molt ràpidament per aturar la pilota.

Iarmolenko ha mantingut el protagonisme en el joc de la seva selecció després del descans, davant la presència de l'entrenador del Chelsea, José Mourinho, a la grada. Les ocasions s'alternaven. Piatov ha salvat el gol en un xut a boca de canó d'Alcàcer després d'una jugada brillant d'Espanya, i De Gea ha fet el mateix en una rematada de cap de Garmash.

En la segona meitat, Cesc ha estat substituït per Mata, i Nolito, per Jordi Alba, mentre que el domini ucraïnès més que evident seguia sense premi. Iarmolenko donava bones passades, però els rematadors no encertaven. El sevillista Konoplianka s'ha deixat veure en un parell de jugades, però tampoc ha trobat porteria. En l'últim quart d'hora, l'equip de casa ha notat el cansament i Del Bosque, en el minut 84, ha donat entrada a Sergi Busquets per assegurar el resultat. Poc després, Stepanenko ha tingut el gol de l'empat, però la defensa ha desviat el xut a córner. A dos minuts del final, ha estat De Gea qui ha evitat el gol de Ribalka.