Bea Ortiz bloqueja l'intent de llançament d'una jugadora grega (EFE)
Waterpolo

Espanya s'imposa a Grècia en una agònica tanda de penals i es classifica per a les semifinals del Mundial (14-12)

Al final del temps reglamentari s'hi ha arribat amb empat a 10, però als llançaments de penal la selecció espanyola s'ha imposat per 4 a 2 i serà en la lluita per les medalles. El Canadà, pròxim rival de les jugadores de Miki Oca.

David CarballoActualitzat

La selecció espanyola femenina de waterpolo s'ha classificat per a les semifinals del Mundial de Budapest després d'eliminar Grècia en una agònica tanda de penals. Al final del temps reglamentari s'hi ha arribat amb empat a 10, però, als llançaments de penal, Espanya s'ha imposat per 4 a 2 i serà present en la lluita per les medalles.

El duel entre gregues i espanyoles ha estat molt igualat i amb contínues alternatives en el marcador. Grècia ha començat dominant i ha arribat a tenir un màxim avantatge de dos gols en el primer quart (3-1). Les jugadores espanyoles han tingut molts problemes en atac, però han sobreviscut gràcies a l'encert de Bea Ortiz i Judith Forca.

En la represa, la igualtat i l'emoció dels dos primers quarts s'han mantingut fins al final. Amb 9-10 favorable a Grècia, la selecció espanyola ha estat capaç de forçar la tanda de penals gràcies a un gol de Judith Forca quan faltaven cinc segons perquè s'acabés el temps reglamentari. En els llançaments de pena màxima, les espanyoles han estat més encertades i Helena Lloret ha transformat el decisiu per certificar l'agònic pas a semifinals.

El combinat dirigit per Miki Oca, amb 12 de les 13 jugadores catalanes, es jugarà el pas a la gran final contra el Canadà, mentre que l'altra semifinal la disputaran Rússia i els Estats Units.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut