Un policia rus fa guàrdia a l'aeroport de Sotxi. (Foto: Reuters)
Olimpisme

Els Estats Units tenen un pla d'emergència per evacuar els seus atletes dels Jocs d'hivern de Sotxi

Els Estats Units han elaborat un pla d'emergència per evacuar la delegació del seu país als Jocs Olímpics d'hivern de Sotxi. L'operació inclou dos vaixells de l'Armada que ja s'han desplaçat al mar Negre i avions de transport C-17 d'una base a Alemanya. Aquest pla arriba després de les amenaces terroristes dels últims dies i dels atemptats suïcides a la ciutat de Volgograd.

Actualitzat

Els Estats Units han elaborat un pla d'emergència per evacuar la delegació del seu país als Jocs Olímpics d'hivern, que es disputaran durant el mes de febrer a la ciutat russa de Sotxi, segons ha informat a la CNN un funcionari del Pentàgon que ha volgut mantenir l'anonimat. L'operació, controlada pel Departament d'Estat, necessitarà el permís previ del govern de Moscou per executar-se, i inclou dos vaixells de l'Armada que ja s'han desplaçat al mar Negre i avions de transport C-17 d'una base a Alemanya que arribarien a la seu dels Jocs en dues hores.

Aquest pla arriba després de les amenaces terroristes dels últims dies i dels atemptats suïcides a la ciutat de Volgograd, que van provocar 34 morts. El president rus Vladímir Putin, per qui aquest esdeveniment esportiu és una gran oportunitat de millorar la seva imatge i la del seu país, ha garantit la seguretat dels Jocs. Per això ha incrementat les mesures de seguretat i ha enviat milers de policies a Sotxi, ciutat propera a la conflictiva regió del Caucas Nord.


 

Anar al contingut