Bàsquet

Els Cleveland Cavaliers obtenen un històric títol de campions de l'NBA a costa dels Golden State Warriors

LeBron James, amb un triple doble, ha comandat una tasca que semblava impossible: remuntar un 3-1 advers per coronar per primera vegada en la història els Cleveland Cavaliers

Actualitzat

Els Cleveland Cavaliers són els nous campions de l'NBA. Ho són fent història per diversos motius: mai la franquícia d'Ohio, creada el 1970, s'havia coronat campiona, i mai un equip havia aixecat un 3-1 advers en la sèrie final. Els Cavaliers han comptat amb l'aportació de LeBron James, el fill pròdig, que en el setè i decisiu partit ha anotat un triple doble (27 punts, 11 rebots i 11 assistències) per aconseguir el triomf que posava el 4-3 definitiu en el marcador a la pista dels Golden State Warriors (89-93).

L'actuació de "King" James ha estat majúscula en contraposició a la del jugador-franquícia dels Golden State Warriors, Stephen Curry, que s'ha quedat amb 17 punts.

"He donat tot el que tenia per aquest títol, la meva sang, les meves llàgrimes... Era l'objectiu que tenia des que vaig tornar a Cleveland. I és increïble", ha afirmat un emocionat James, que va tornar a casa fa dues temporades després d'haver guanyat dos anells amb els Miami Heat. Hi havia dubtes que al voltant seu pogués construir un equip campió, però els dubtes s'han dissipat de cop aquesta nit.

Al costat de James, també Kyrie Irving ha estat decisiu, amb el triple que ha sentenciat el partit a 53 segons per al final.

Els Warriors, el millor equip de la història de la temporada regular amb 73 victòries, ha fallat en el moment de donar l'estocada a uns Cavaliers als que van dominar per 3-1, i amb els quals han acabat perdent els tres últims partits de la final, dos a casa. La major enteresa física dels Cavs és un dels factors que expliquen la possible davallada dels fins ahir campions.

"No he jugat el millor bàsquet durant tota la final. No he fet el suficient per portar el meu equip a la victòria final i no ho oblidaré fàcilment perquè per mi és important ser un líder", ha dit Stephen Curry, que no ha volgut entrar en els rumors sobre possibles molèsties en un genoll. "Amb lesió o sense, no tinc excuses. Només compta el resultat i hem perdut. Ells han fet el que calia per ser campions i s'ho han merescut", ha reconegut l'MVP de la lliga regular.  

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut