James ha fet història amb el seu equip, amb unes xifres espectaculars (Reuters)
Bàsquet

LeBron James s'emporta l'MVP de les finals de l'NBA 2016 amb un històric triple-doble

El jugador dels Cavaliers aconsegueix el seu tercer anell amb una estadística històrica, en un partit decisiu i històric

Actualitzat

L'estrella de l'NBA LeBron James s'ha convertit en l'heroi de les finals de l'NBA, perquè, a part de ser guardonat amb el premi MVP, el seu equip, els Cleveland Cavaliers, ha aconseguit guanyar el títol contra els Golden State Warriors (4-3). 

James ha fet unes xifres espectaculars en el setè i últim partit de l'eliminatòria, que els Cleveland han guanyat els Warriors per 89-93: 27 punts, 11 rebots, 11 assistències, 3 taps i 2 recuperacions de pilota que es resumeixen en el seu setè triple-doble en una sèrie final. James ha rematat la sèrie contra els Golden State amb unes mitjanes de 29,7 punts, 11,3 rebots, 8,9 assitències, 2,6 recuperacions i 2,3 taps. 

"Sento una alegria immensa", ha declarat James, que ha admès que els dos títols anteriors aconseguits amb els Heat van ser molt importants, però aquest és especial: "Ho he aconseguit amb l'equip de la meva ciutat i per això vaig tornar." L'estrella dels Cavaliers, que dissabte havia dit que no el preocupava el premi de MVP, el tercer que guanya en unes finals, sinó aconseguir el títol de campió de lliga, ha aconseguit els dos objectius de forma brillant.

James es converteix en el tercer jugador en la història de l'NBA que en el setè partit de les finals aconsegueix un triple-doble, juntament amb els llegendaris Jerry West (1969) i James Worthy (1988), tots dos amb l'equip de Los Angeles Lakers.

James, a més, ha viscut la nit més important de la seva brillant trajectòria professional i ho ha fet davant l'equip, els Warriors, amb la millor marca de victòries en la història de l'NBA.

Anar al contingut