Primera Divisió

El València deixa escapar la victòria al Sardinero abans de rebre el Barça a la Copa (2-2)

El pròxim rival del Barça a les semifinals de la Copa, el València, va empatar a 2 al camp del Racing. Els d'Unai Emery van començar perdent perquè al minut 2 Adrián va avançar el conjunt càntabre. Aduriz, amb dos gols, va capgirar el resulta a favor dels valencians, però el Racing va poder salvar un punt "in extremis" gràcies a un cop de cap de Bernardo. En altres partits de la jornada, el Granada va guanyar al camp del Betis per 1 a 2 en el debut d'Abel Resino a la banqueta andalusa, el Getafe es va imposar per idèntic marcador al Ciutat de València i la Reial Societat va golejar l'Sporting a Anoeta (5-1).

Betis, 1 - Granada, 2

El debut d'Abel Resino a la banqueta del Granada va portar sort a l'equip andalús, que va guanyar per 1 a 2 al camp del Betis. Ighalo, el davanter nigerià, va fer el primer gol del partit després d'una jugada de Martins en el minut 12. I just abans del descans, el portuguès Martins va tornar a ser protagonista. Després d'una indecisió de Casto, el porter del Betis, Jara li va fer l'assistència per marcar el segon gol del partit. Ja a la segona part, quan faltaven 9 minuts per al final, Jonathan Pereira va fer el gol del Betis, un gol estèril per evitar la derrota local.

Llevant, 1- Getafe, 2

El Llevant continua perdent gas i va caure a casa contra el Getafe. A la primera part, Güiza va avançar els madrilenys aprofitant un refús del porter per obrir el marcador al minut 33. A les acaballes del partit, Munúa va tornar a refusar un xut, en aquest cas de Güiza, però Diego Castro no va perdonar. Ja en el temps afegit, Lopo va tocar amb la mà una pilota que anava a gol. El penal el va transformar Rubén Suàrez en l'1 a 2 definitiu. Tot i la derrota, els granotes es mantenen quarts en zona de Champions, però amb els mateixos punts que l'Espanyol.

Racing, 2 – València, 2

El partit es va posar de seguida de cara per al Racing, que al minut 2 es va avançar en el marcador mitjançant Adrián, que va treure profit d'una gran passada de Munitis i de la passivitat de la defensa visitant per marcar. De fet, els d'Emery no van existir a la primera meitat, i podien haver encaixat el 2 a 0 en una acció de Stuani, però a la represa, amb l'entrada d'Aduriz, es van canviar els papers. Amb dos gols en tretze minuts, el davanter basc va capgirar el marcador, i això que entre les dues dianes es va veure implicat en aquesta brutal trompada amb Christian. Quan semblava que el València s'enduria els tres punts, l'equip cantàbric es va abocar a l'atac i va salvar un punt mitjançant Bernardo. I en temps afegit, Colsa fins i tot podia haver rubricat la victòria, però va fallar davant de Diego Alves. El Racing-València també ens va deixar una imatge esfereïdora: la topada entre Diop, del Racing i Topal, del València, que va acabar amb tots dos jugadors substituïts.

Reial Societat, 5 - Sporting, 1

El visitant Gregory i el local Zurutuza van xocar brutalment a Anoeta, però abans d'aquesta jugada, el davanter basc, que es va fer fractura del septe nasal i només va estar set minuts damunt del terreny de joc, va tenir temps per marcar els dos primers gols de la Reial Societat, als minuts 2 i 3. De las Cuevas va escurçar diferències per als asturians només començar la segona part, i l'equip de Preciado va tenir l'empat a tocar, però va perdonar en excés i ho va acabar pagant àmpliament. Tres gols dels bascos en l'últim quart d'hora de partit, obra d'Elustondo, Aranburu i Griezmann, van situar el definitiu 5 a 1 en el marcador, un resultat que enfonsa l'Sporting en la penúltima posició de la taula.

Màlaga, 2 - Sevilla, 1

En l'altre duel andalús de la jornada, victòria del Màlaga a La Rosaleda sobre un Sevilla en hores baixes. Weligton va avançar els de Pellegrini al minut 7 i Luna va empatar per als sevillistes al quart d'hora, però de seguida Seba Fernández va tornar a posar en avantatge un Màlaga que es queda a un sol punt dels llocs europeus. En un final molt tens, l'àrbitre va anul·lar un gol al Sevilla per fora de joc de Coke i va perdonar l'expulsió a Isco per una duríssima entrada a Negredo.