El Sabadell surt dels llocs de descens gràcies al seu triomf sobre el Racing de Santander (3-2)

El C. E. Sabadell ha derrotat un altre dels equips de la cua, el Racing de Santander (3-2). Els tres punts que ha sumat permeten als vallesans deixar les posicions de descens.

Daniel AlentoActualitzat

El C. E. Sabadell ha ampliat a nou la ratxa de jornades consecutives sense perdre (3 victòries, 6 empats). I ho ha fet amb un triomf important, el vuitè de la temporada, contra un rival directe en la lluita per salvar la categoria, el Racing de Santander (3-2). Després d'aquest resultat, l'equip que entrena Juan Carlos Mandiá és el divuité de la classificació, fora d'uns llocs de descens on ha passat 21 jornades.

Els catalans han tingut el domini del joc davant d'un Racing que ha preferit tancar-se i pressionar la sortida de pilota del seu rival. Els vallesans, però, han trigat a treure profit del seu control del joc per crear oportunitats clares. El primer gol del partit ha arribat en la primera ocasió que la pilota ha anat a porteria. El problema és que l'equip que ha xutat ha estat el Racing.

En el minut 32, Quique s'ha fet una autopassada i ha superat per velocitat la defensa de l'equip de casa per batre Nauzet amb un xut encreuat. Els arlequinats han empatat en el minut 41, amb un penal transformat per Juan Collantes després d'unes mans de Pedro Orfila dins l'àrea. També ha estat la primera rematada dels locals que ha anat entre els tres pals. En l'última jugada abans del descans, un xut de falta dels visitants a càrrec de Javi Soria s'ha estavellat a l'escaire.

Els cantàbrics han tornat a avançar-se en el marcador en el minut 5 de la segona meitat gràcies a una rematada de cap de Mamadou Sylla en un córner. En un partit de màxima efectivitat, Aníbal Zurdo ha empatat amb el següent xut ben dirigit del seu equip, en una falta des de la frontal desviada per la tanca defensiva. Era el minut 60. I només dos minuts després, Kiko Olivas ha aprofitat la mala sortida del porter visitant Mario Fernández en un córner per aconseguir a plaer el 3 a 2 dins l'àrea petita.

El ritme del matx ha baixat, en part perquè el resultat afavoria al Sabadell i en part perquè el Racing no estava capacitat per assumir la iniciativa i generar perill en busca d'uns punts importants per a la salvació. La derrota enfonsa una mica més els cantàbrics en la classificació, mentre que els de casa empaten a punts amb l'Osasuna, 36. La millor diferència de gols del Sabadell permet als del Vallès sortir de les posicions de descens.