El Reial Madrid tomba la resistència de l'Amèrica de Mèxic i es classifica per a la final del Mundial de Clubs (0-2)

Benzema, en temps afegit de la primera part, i Cristiano Ronaldo, també en el temps afegit de la segona, han fet els gols del triomf madridista contra un inofensiu Amèrica de Mèxic, que diumenge s'enfrontarà al Kashima Antlers japonès en la final

David CarballoActualitzat

Al Reial Madrid li ha costat superar un Amèrica de Mèxic molt ordenat i amb les idees clares però ha complert els pronòstics i s'ha classificat per a la final del Mundial de Clubs. El conjunt de Ricardo Lavolpe ha plantejat una defensa de cinc homes que ha dificultat el joc ofensiu dels de Zidane, que han sumat un treballat triomf amb un gol de Karim Benzema en l'últim sospir de la primera part i un segon i definitiu de Cristiano Ronaldo també en el temps de descompte de la segona part.

L'ambient fred a les graderies de l'Estadi Internacional de Yokohama no ha ajudat a entrar en calor un Madrid que ha portat la iniciativa i ha controlat la possessió davant un rival replegat i extramotivat. L'Amèrica ha començat marcant terreny ben aviat amb una dura entrada sobre Lucas Vázquez i ha buscat sorprendre en algun ràpid contraatac.

Ibarra ha avisat amb dos xuts llunyans sobre la porteria de Keylor Navas tot i que l'ocasió més clara ha estat un cop de cap de Cristiano que s'ha estavellat al pal. Amb el pas dels minuts, els madridistes han imposat la seva superioritat i en el minut 32, l'àrbitre ha anul·lat correctament un gol a Benzema per un clar fora de joc.

L'Amèrica ha tornat a avisar amb una rematada de William que Navas, el dia del seu aniversari, ha estat a punt d'empassar-se però que ha pogut desviar amb problemes a córner. I quan semblava que la primera part acabaria amb l'empat inicial, quan passaven vuit segons del minut de descompte que havia afegit l'àrbitre, Benzema ha aprofitat una bona assistència de Kroos i ha definit amb gran qualitat per inaugurar el marcador.

Cristiano sentencia també en el descompte

En la represa, el Madrid ha seguit dominant però ha estat incapaç de fer un segon gol que deixés sentenciat el duel. Cristiano Ronaldo ha disposat de les dues ocasions més clares per acabar amb la resistència del campió de la CONCACAF, però el portuguès no ha estat encertat en el seu primer partit després de conquerir la Pilota d'Or.

L'Amèrica, molt inofensiu en la segona meitat, no ha creat perill sobre la porteria de Navas i Cristiano, en l'últim dels tres minuts de temps afegit, ha arrodonit la victòria del Reial Madrid, en un gol que ha necessitat de l'instant replay per un fora de joc que era innexistent. Diumenge que ve els blancs s'enfrontaran al Kashima Antlers japonès en la final amb el cartell de grans favorits per adjudicar-se el títol.