Futbol sala

El Penya Esplugues Gironella s'imposa al Rubí en la final de la Copa Catalunya de Futbol Sala (2-1)

Els gols de Laura Oliva i la gran actuació de Berta Velasco han decantat la final catalana en favor del Gironella

Ramon AngladaActualitzat

El Penya Esplugues Gironella s'ha imposat al CEFS Rubí en la final d'aquest divendres de futbol sala femení de la Copa Catalunya per 2 a 1, amb un doblet de Laura Oliva. El partit ha estat marcat per un ritme alt des de bon començament. El Gironella s'ha posat per davant al marcador per mitjà d'Oliva, als 90 segons de joc. Berta Velasco ha servit en safata el gol amb la seva passada des de la línia de fons, culminant una molt bona jugada d'estratègia. Velasco ha estat, en tot moment, la referència en atac del Gironella.

Tot i el contratemps inicial, les jugadores entrenades per Manel Cintes no s'han arrugat i han fet un pas endavant. A mesura que ha avançat la primera part, ha anat ofegant el Gironella dins el seu propi camp, al ritme d'Alba Laguna. Aquest domini, però, no s'ha traduït en ocasions clares de gol. L'oportunitat més clara del Rubí no ha arribat fins gairebé el descans. Laguna s'ha plantat davant Raventós, però la portera ha sortit molt bé i ha desviat el seu xut.

Al llarg de la segona part, el partit s'ha caracteritzat per una anada i tornada constant, amb ocasions a les dues àrees i grans intervencions d'ambdues porteres. L'autora del primer gol del partit ha monopolitzat les ocasions del Gironella, amb un xut al travesser i un altre refusat per Nerea, en una jugada calcada a l'1 a 0.

Quan estava més a prop el segon de l'equip de Robert Caneda, el Rubí ha aconseguit l'empat al minut 30 de partit en una falta indirecta convertida per Gisela Andrés, després d'una retenció de més de 4 segons de la porter blanc-i-vermella. Finalment, a 4 minuts del final, una passada en curt des de la banda de Cèlia Catà a Oliva ha servit per tornar a posar davant del Gironella i fer el seu segon i definitiu gol de la final.