Barça

El passat comú dels aspirants a la presidència del FC Barcelona: Bartomeu, Laporta, Benedito i Freixa

En les eleccions del 2003 a la presidència del Barça Joan Laporta, Josep Maria Bartomeu i Toni Freixa eren a la mateixa candidatura. Ara competiran amb Agustí Benedito, col·laborador de Joan Laporta des dels temps de L'Elefant Blau i antic membre de les comissions esportiva i social

Actualitzat
Cinc van ser els precandidats que aquest dissabte van presentar les 2.534 firmes mínimes exigides per aspirar a la presidència del FC Barcelona. El grup Seguiment FCB, un dels que passaria el tall, va manifestar que, tot i participar en la campanya electoral, es retirarà l'últim dia. Això deixa 4 candidats reals a ser presidents del Barça, Josep Maria Bartomeu (9.124 firmes de suport), Joan Laporta (4.802), Agustí Benedito (3.815) i Toni Freixa (3.289). Tots tenen un passat en comú, més enllà de ser socis del club.

Joan Laporta va començar a agafar notorietat entre el barcelonisme l'any 1998, quan va formar part, amb 35 anys, de la candidatura a la presidència del club d'Àngel Fernández. Després de ser derrotats per Josep Lluís Núñez, Laporta va seguir en actiu liderant la plataforma L'Elefant Blau per promoure una moció de censura contra el president blaugrana.

Va ser en aquesta iniciativa que va començar la col·laboració entre el futur president del Barça en el 2003 i Agustí Benedito, un altre dels fundadors de L'Elefant Blau. Benedito mai va ser directiu, però sí membre de la comissió esportiva i social després que Laporta arribés a la presidència. Les relacions professionals del llavors president amb l'Uzbekistan van fer decidir l'empresari a presentar la dimissió l'any 2009 i començar a volar en solitari.

Sandro Rosell va ser la mà dreta de Laporta en la seva candidatura guanyadora. Prèviament, l'impulsor de L'Elefant Blau havia tornat a formar part d'un altre projecte derrotat, el de Lluís Bassat l'any 2000. Amb Rosell va arribar Josep Maria Bartomeu. Després de la victòria del grup a la cita electoral del 2003, Toni Freixa va començar a col·laborar en temes legals amb la nova directiva.

Freixa treballava en el despatx del cunyat de Laporta en aquell temps, Alejandro Echevarria. Els desacords amb tots dos van provocar la seva sortida del club el 24 de maig del 2005, nou dies abans de la marxa de Rosell. El vicepresident esportiu de Laporta va començar a preparar el seu propi projecte, en què es van integrar Bartomeu i Freixa. Aquesta candidatura va ser la que va barrar les aspiracions de Benedito de ser president l'any 2010.

I ara, en aquestes eleccions del 2015, tots quatre es presenten per separat després que les relacions entre Bartomeu i Freixa també van acabar malament, especialment a partir de la dimissió de la presidència del FC Barcelona de Rosell el gener del 2014.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut