Espanyol

El Màlaga fa sortir els colors a l'Espanyol en un mal partit a La Rosaleda (2-0)

L'Espanyol va perdre a Màlaga amb dos gols de Rondón a la primera part i continua negat lluny de Cornellà-el Prat. L'Espanyol va tenir molt poques ocasions de gol i, fins i tot, Kameni va salvar l'equip d'un resultat més favorable per als andalusos, que amb aquest triomf abandonen la cua de la classificació. Al minut 15 de la represa va tornar a jugar Osvaldo després de dos mesos i mig sense fer-ho per una lesió amb operació quirúrgica inclosa. Tot i la derrota, la quarta consecutiva a domicili, l'Espanyol es manté cinquè, amb 43 punts, i en les posicions d'Europa League.

A la grada de La Rosaleda, l'afició de l'Espanyol desplaçada es va recordar d'Abidal i ja sobre la gespa van ser els jugadors del Màlaga els que van donar suport al blaugrana i també al jugador bètic Miki Roqué. El Màlaga, cuer, s'hi jugava la vida. Això, combinat amb l'errada de col·locació de Jordi Amat, va permetre a Rondón afusellar Kameni al minut 7 del partit.

Els locals van passar per sobre dels blanc-i-blaus, que no van sortir amb la tensió necessària, i en el 26 una errada col·lectiva de tota la defensa de l'Espanyol va permetre Rondón marcar a plaer el 2 a 0. Dotzè gol a la Lliga del jugador veneçolà del Màlaga, que també va tenir el tercer als seus peus. Kameni va ser, amb diferència, l'home més destacat del conjunt català a la primera part i amb les seves aturades va evitar que el seu equip marxés al descans amb un golejada en contra.

Osvaldo reapareix

A la represa el Màlaga va abaixar molt el ritme frenètic dels primers 45 minuts i l'Espanyol ho va aprofitar per treure's la son de les orelles. Iván Alonso va tenir una clara ocasió per retallar distàncies però després de fer un bon control orientat va xutar molt desviat. A la reacció espanyolista s'hi va afegir l'esperada reaparició de Dani Osvaldo, que en el minut 59 va entrar al terreny de joc en el lloc d'Álvaro.

Després de dos mesos i mig de baixa l'italoargentí en tenia ganes i en la primera pilota que va tocar va forçar un córner. De fet aquí va començar i va acabar l'aportació ofensiva de l'Espanyol en tot el partit. Fins i tot a Galán li van perdonar la vermella per un cop de colze a Welligton, i Kameni va fer l'aturada del partit desviant amb uns grans reflexos una rematada de Recio. En un partit per oblidar, l'Espanyol va encaixar la quarta derrota consecutiva a domicili però, tot i això, acabarà la jornada amb quatre punts d'avantatge sobre el vuitè classificat, l'Atlètic de Madrid.