Romain Sato intenta evitar el llançament de Stratos Perperoglou (EFE)

El FC Barcelona ressuscita davant del València Basket i força el tercer partit de quarts a la Lliga (91-79)

Els blaugrana no es podien permetre una derrota que hagués donat per tancada de forma decebedora una temporada grisa fins ara. Canviant totalment la seva cara, els de Bartzokas han sobreviscut al repte

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona viurà per lluitar un dia més, sumant una victòria imprescindible en el segon partit de la sèrie de quarts contra el València Basket (91-79) per evitar quedar eliminat massa aviat en els play-off de la Lliga. L'equip català ha millorat de forma espectacular les seves prestacions respecte al primer partit de l'eliminatòria de la mà d'un heroi inesperat, el base Alex Renfroe (16 punts, 6 rebots, 2 assistències, 2 recuperacions). El tercer i definitiu partit entre aquests dos conjunts serà dissabte a la tarda (18:00), a València.

En els primers minuts ja s'ha vist que el Barça d'aquest dijous no era el mateix que va perdre el primer partit dels quarts a València. El pivot Ante Tomic (10 punts, 7 rebots, 4 assistències) es mostrava més actiu, i els seus companys més atents als seus moviments dins la pintura. Els blaugranes també mossegaven en defensa, tot i que el matx es mantenia igualat davant dels molts recursos en atac del rival. El primer quart ha acabat 20-19.

En el segon quart, Tomic, centrant l'atenció de la defensa visitant, i Alex Renfroe, anotant, han donat el tret de sortida a un parcial de 12-0. La defensa dels de Georgios Bartzokas s'ajustava perfectament a l'ofensiva visitant. De la mà d'un Renfroe brillant, 12 punts en aquest quart, el Barça ha arribat a manar de 17 en el marcador, 46-29. Al descans, 49 a 32.

El tercer quart s'ha obert amb un triple de Víctor Claver (11 punts, 7 rebots) que ha deixat els seus 20 punts amunt. L'aler pivot no ha trigat a cometre una innocent falta antiesportiva, però el València no l'ha sabuda aprofitar per revifar. Tomic dominava el rebot i repartia joc, i els seus companys li agraïen anotant. Els de Pedro Martínez ha reviscut amb un parcial de 0 a 7 que els ha portat a tancar aquests 10 minuts perdent 73 a 59.

Guillem Vives (14 punts, 4 assistències) i Joan Sastre (17 punts) han tornat a ficar els valencianistes en el matx  a l'inici de l'últim quart. Renfroe ha assumit el liderat del Barça amb la seva omnipresència: dirigint, anotant, recuperant i fins i tot buscant rebots en atac. A 6 minuts del final, intentant evitar que Antoine Diot anotés un triple que ha acabat entrant (77-65), Moussa Diagné s'ha fet mal en un genoll.