Viran Morros (@FCBHandbol)
Handbol

El FC Barcelona Lassa sotmet al Granollers a un càstig dur en el derbi català de la Lliga ASOBAL (19-43)

Els blaugrana han establert el seu rècord de gols d'aquesta temporada a la Lliga, i han derrotat el Granollers per la major diferència de gols de la història del derbi català

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha sumat davant del BM Granollers una nova victòria a les competicions espanyoles (19-43). El líder de la Lliga ha infligit una desfeta històrica, per la diferència de gols (24), al tercer classificat en el derbi català de l'ASOBAL. Ara tots dos equips ja pensen en Europa. El Barça dijous es juga la vida a la pista del Zagreb en Lliga de Campions i el Granollers defensarà dissabte a la pista del Balatonfülendi, en la tornada de la tercera ronda prèvia de la Copa EHF, els 7 gols de renda de l'anada.

El porter blaugrana Gonzalo Pérez de Vargas ha recuperat el seu nivell després de la seva primera meitat de poc encert en la Lliga de Campions a la pista del Pick Szeged. A partir de les seves aturades i la bona feina en defensa el Barça ha obert una primera escletxa en atac, 1-5, amb 4 gols a la contra. El tècnic local Antonio Rama ha demanat temps mort, i els seus jugadors, forçant al rival a atacar en estàtic, s'han acostat en el marcador amb un parcial de 3-0. Però quan els vallesans han començat a errar atacs els barcelonistes han trencat el matx. Una sequera ofensiva del Granollers, 11 minuts sense marcar, ha donat pas a un dolorós 7-18. Una exclusió de Kamil Syprzak ha permès els de Rama aturar la sagnia per arribar al descans perdent 12-21.

A la segona meitat el Barça, amb ganes de reivindicar-se després de la seva desfeta a Hongria i molt necessitat de moral per afrontar el seu partit europeu del proper dijous a la pista del Zagreb, ha continuant fent mal al contraatac davant d'uns vallesans que han acusat al càstig. La diferència ha arribat als 20 gols, 17-37, a 10 minuts del final. Amb Vargas recuperant la confiança a la porteria, els blaugranes no han deixat de fer sang, davant un oponent totalment derrotat, fins els 24 gols d'avantatge final. Pel FC Barcelona Lassa, Viran Morros ha sumat el seu gol 500 a la Lliga Asobal, i pel Granollers Adrià Figueres ha arribat als 400.