Motor

El Dakar 2016 presenta el seu nou recorregut sense incloure Xile ni el Perú

La pròxima edició del raid sud-americà començarà finalment a Buenos Aires i acabarà a Rosario

Actualitzat

El recorregut del Ral·li Dakar 2016, que es disputarà del 3 al 16 de gener, serà "fins i tot més dur del que havíem previst inicialment", segons el director de cursa, Étienne Lavigne.

L'organització del raid s'ha vist obligada a refer el recorregut després que Xile, primer, i el Perú, després, renunciessin a acollir la prova.

La prova, que havia de començar a Lima, s'encetarà finalment a Buenos Aires i acabarà a Rosario. Tindrà una distància total de 9.300 quilòmetres, entre ells uns 4.800 d'especials, que es dividiran en 14 etapes incloent-hi el pròleg. Hi participaran 354 vehicles, entre ells 110 cotxes i 143 motos.

L'etapa més temuda serà, per l'experiència de les últimes edicions, el pas pel desert de sal d'Uyuni (Bolívia), el més gran del món.

Tot i que inicialment Xile i el Perú s'havien compromès a acollir etapes del Dakar 2016, els dos països se'n van desdir. El govern xilè va renunciar-hi per les inundacions que van assolar el nord del país el passat mes de març. El Perú, de la seva banda, va decidir aquest estiu concentrar els seus recursos a pal·liar els efectes del fenòmen climàtic del "Niño".    

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut