Actualitat blaugrana

El Barça visita el Reial Madrid en el gran clàssic de Primera per distanciar-se'n en vuit punts

Reial Madrid i Barça juguen aquest vespre (21.00 h) el gran clàssic de Primera al Bernabéu. Els de Rijkaard arriben com a líders en solitari de Primera amb la condició d'invictes i esperen repetir la gesta de la temporada passada, on va sortir aplaudits de l'estadi de l'etern rival. Els blancs, per la seva banda, ara amb Capello a la banqueta, faran el possible perquè la història no es torni a repetir i buscaran escurçar distàncies en els cinc punts que els separen i evitar que els blaugranes se situïn a vuit punts.

Actualitzat

Ha arribat un dels dies més esperats pels aficionats al futbol. El dia del clàssic, el dia del Reial Madrid - Barça. Els blaugranes arriben al Bernabéu invictes. El balanç dels de Rijkaard aquesta temporada a la Lliga és de cinc victòries i un empat i en els tres desplaçaments fets fins ara han guanyat. Els madridistes sumen tres triomfs, dos empats -tots dos com a locals- i una derrota. El Barça té cinc punts d'avantatge respecte a l'etern rival, cosa que no passava des de la temporada 1943-44.

Durant la setmana prèvia s'ha volgut agafar com a referència de l'estat de forma dels dos equips l'últim enfrontament a la Lliga de Campions, amb la victòria del Reial Madrid contra l'Steaua de Bucarest (1-4) i la derrota del Barça al camp del Chelsea per la mínima (1-0).

Els jugadors del Barça no tenen previst sortir aquest migdia del seu hotel, situat al passeig de la Castellana. Tampoc no tenen previst atendre els aficionats, l'habitual firma d'autògrafs. A dos quarts de dues dinaran i a les sis es farà l'ultima xerrada tècnica abans del desplaçament al Bernabéu, on segurament Rijkaard els anunciarà l'onze titular del partit d'avui.

Aquest matí ja hi havia cues a les taquilles del Bernabéu per poder comprar les entrades que han tornat els abonats del Reial Madrid. Durant tota la setmana la revenda ha funcionat i fins i tot s'han demanat 300 euros per dues entrades. Més de 700 policies formaran part del dispositiu de seguretat per aquest partit.

Els precedents del clàssic

El Santiago Bernabéu als jugadors del Barça els va bé. En els últims deu anys, dotze visites: deu en Lliga, una en Copa i una en Champions. I només hi han perdut quatre vegades. Amb Rijkaard, dues victòries en tres partits, amb una mitjana de dos gols a favor per temporada. Un trienni en què s'ha assistit a una victòria per 1 a 2 gràcies a grans intervencions de Víctor Valdés, i a un gol que va encetar un cicle màgic; aquell dia va ser l'últim clàssic de Luis Enrique; també s'ha viscut una derrota per 4 a 2, una tarda en què els millors jugadors del món es van jugar la vida pel gol.

EI capítol especial es va viure la temporada passada, en què el Barça es va exhibir: amb un 0-3, i amb el públic del temple madridista posat dret reconeixent la superioritat blaugrana. Era el mes de novembre, i un gol d'Eto'o i dos de Ronaldinho ja van avisar que seria una temporada triomfant per al Barça. Rijkaard ja ha sobreviscut a Queiroz i a Luxemburgo. Ara, els madridistes confien que Fabio Capello acabi amb les festes blaugrana al Bernabéu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut