El Barça veu com se li escapa la victòria al temps afegit i empata davant el Milan (2-2)

El Barça va veure com se li escapava la victòria al temps afegit en el tret de sortida de la Champions. Ben aviat es van torçar les coses, quan el Milan va marcar als 24 segons de partit, amb gol de Pato. Però Pedro va fer l'empat al 36 després d'una gran jugada de Messi dins l'àrea. Només començar la represa, Villa va situar el 2-1 amb un xut de falta directa magistral. Al temps afegit, Thiago Silva va fer el 2-2 de cap a la sortida d'un córner. Iniesta es va lesionar al bíceps femoral i estarà un mes de baixa.

Només havien passat 24 segons quan el Barça va rebre la pitjor galleda d'aigua freda que li podia caure en començar el partit. Pato, des del mig del camp, se'n va anar de Busquets i, per velocitat, es va trobar sol davant Valdés i va marcar el 0-1. És el cinquè gol més ràpid que marca un equip a la Champions, el més matiner el va fer Mackay als 10 segons, en un Bayern-Madrid.

Els de Guardiola, condemnats a anar a remolc des de bon inici, van haver d'assumir-ho ben aviat per reorganitzar-se. Villa va intentar sorprendre Abbiati, sense sort, en dues ocasions. Però va ser quan va començar a aparèixer un Messi disposat a canviar la situació, quan es va veure a prop l'empat. Primer amb un xut de falta directa que es va estavellar al pal, al minut 19, i dos xuts a la mitja hora, un a fora i l'altre, a les mans d'Abbiati. No va ser fins al minut 36 quan l'argentí va protagonitzar una gran jugada dins l'àrea, que va superar tots els defenses, i va fer una assistència a Pedro, que va marcar l'empat 1-1 a porteria buida.

Iniesta marxa lesionat

Abans del descans, la mala notícia la va protagonitzar Iniesta, que va marxar lesionat amb un trencament al bíceps femoral esquerre. S'ho va fer sol en una jugada i en lloc seu ha entrat Cesc Fàbregas.

Si la primera part havia començat malament, res a veure amb l'inici de la represa. Als cinc minuts, Villa, amb un xut de falta directa magistral, va situar el 2-1. Va ser un xut imparable que va passar per sobre la barrera ajustat al pal dret del porter. Una altra bona notícia va ser la tornada del capità, Carles Puyol, al terreny de joc, que va rebre una forta ovació. Va entrar al minut 67 al lloc de Keita. A partir d'aquí, el Barça no va voler arriscar i cada cop veia més a prop el triomf. Però el Milan, que havia parlat de bon principi, també va voler dir-hi la seva just abans del xiulet final. Al temps afegit, els blaugranes es van quedar glaçats amb l'empat a 2 que va arribar a través de Thiago Silva, de cap, a la sortida d'un córner.

Empat en l'altre duel del grup

Els dos pròxims rivals del Barça a la Champions van empatar en un partit amb poques ocasions. El Viktoria Pilsen, que debutava en una Champions, va marcar al límit del descans amb un gol de Bakos, assistència Jiracek. El Bate Borisov, més rodat a la lliga bielorussa, va reaccionar a la segona part. Al 69, va arribar l'1-1, obra de Bressan, a passada Rudik. El Barça jugarà d'aquí dues setmanes a Bielorússia contra el Bate Borisov. En concret, el 28 de setembre.