Thomas de Gendt
Thomas de Gendt s'ha posat el primer mallot de líder de la Dauphiné (letour.fr)
Ciclisme

De Gendt remata una escapada i guanya la primera etapa del Dauphiné

El ciclista belga s'ha distanciat dels seus companys de fuga en l'últim ascens i ha acaparat tots els mallots de la prova excepte el del millor jove

Actualitzat

Thomas de Gendt s'ha emportat la primera victòria d'etapa del Critérium de Dauphiné, a França, després de rematar en solitari una escapada de set corredors que s'havia format al començament de la jornada, de 170 quilòmetres al voltant de la ciutat de Saint-Étienne.

De Gendt va passat la meta a 40 segons del seu últim company de fuga, Axel Domont, a qui havia deixat enrere en l'últim ascens, a set quilòmetres del final. D'aquesta manera ha acaparat tots els mallots de la cursa excepte el de millor jove.

L'expedició per la vall del Loira, amb vuit ports -cap de primera- s'acabava en un circuit de 15 quilòmetres ple de pujades, al qual calia donar tres voltes.

L'escapada del dia s'ha format en els deu primers quilòmetres, amb De Gendt, Domont, Antonio Nibali, Silvio Herklotz, Romain Sicard, Rubén Fernández i Ángel Madrazo.

L'Sky de Chris Froome -tres vegades guanyador, inclosos els dos últims anys- i el Trek Segafredo d'Alberto Contador -segon el 2010 i el 2014- han controlat el gran grup, que ha permès als fugats un avantatge màxim de gairebé set minuts, reduït a 3.35 quan restaven 30 quilòmetres.

L'escapada no s'ha enfonsat del tot. Domont i De Gendt han marxat amb un marge de 2.30 a menys de 20 quilòmetres, que els donava esperances d'èxit quan els favorits rodaven còmodament protegits dins del pilot.

Tot indicava que la victòria es decidiria en un duel en l'últim ascens, la Côte de Rochetaillée, i De Gendt, que ja coneix la victòria d'etapa tant al Tour com al Giro, ha deixat Domont, un ciclista menys experimentat, en l'última rampa. Al darrere, Nico Roche i Richie Porte han atacat el grup a la recerca d'uns segons.

De Gendt no s'ha deixat atrapar i ha arribat victoriós a Saint-Étienne, seguit, a 44 segons, per Domont. Al darrere, un primer grup perseguidor encapçalat per Diego Ulisi ha aconseguit arribar uns segons abans que el gran grup.

Aquest dilluns es disputarà la segona etapa, de 171 quilòmetres, entre Saint-Chamond i Arlanc.

Anar al contingut