Chris Froome amb el mallot de líder de la Vuelta (EFE)
Chris Froome amb el mallot de líder de la Vuelta (EFE)
Ciclisme

Chris Froome es torna humà a Calar Alto i David de la Cruz es posa quart de la Vuelta a Espanya

El britànic no ha pogut dominar com en altres ocasions, i fins i tot ha necessitat la presència de Mikel Landa per aguantar en l'instant decisiu de l'etapa

Daniel AlentoActualitzat

El colombià Miguel Ángel López (Astana) ha guanyat l'onzena etapa de la Vuelta a Espanya, de 187,5 quilòmetres i amb final en el primer gran port d'aquesta edició de la cursa. L'ascensió a l'observatori astronòmic de Calar Alto, un duríssim port de primera categoria, no ha decebut. Els favorits s'han vist obligats a revelar les seves forces, i el líder Chris Froome (Sky) no s'ha mostrat tan dominador com en altres ocasions. El català David de la Cruz (Quick Step) ha tingut la mala sort de punxar a 12 quilòmetres del final, just quan la cursa s'ha accelerat, i això l'ha allunyat del temps del líder. Tot i això, el vallesà ha aconseguit retallar temps amb molts dels ciclistes que el precedien a la classificació.

L'etapa ha començat amb pluja, que ha castigat els ciclistes i ha deixat xop l'asfalt de tot el recorregut. Siperat el primer port de primera del dia, Velefique, Alberto Contador (Trek) ha obert les hostilitats en Calar Alto. L'italià Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) ha secundat els esforços del madrileny per atrapar els últims escapats del dia, el francès Romain Bardet (Ag2r) i el colombià Darwin Atapuma (UAE Team Emirates). Feta la selecció final, Froome ha ordenat tirar als dos gregaris que li quedaven per distanciar els seus rivals, que havien perdut roda.

Però a 2,5 quilòmetres del final Froome s'ha tornat humà. Nibali ha marxat uns metres i el britànic ha acusat el vent que li entrava de costat, i ha ordenat a Mikel Nieve (Sky) baixar a cua del grup per protegir-lo. L'home del Bahrain-Merida, però, no ha aconseguit marxar. A falta d'un quilòmetre Miguel Ángel López ho ha vist clar i ha llançat un atac al qual ningú ha pogut respondre. A la meta, ha aconseguit 14 segons d'avantatge respecte de Froome, Nibali i Wilko Kelderman (Sunweb).

A la classificació general, Chris Froome manté el liderat amb 1 minut i 19 segons respecte a Nibali. El colombià Esteban Chaves (Orica), un dels grans damnificats d'aquesta etapa, ha mantingut el tercer lloc a 2 minuts i 33 segons de Froome, però amb només 3 segons de marge respecte David de la Cruz, desè de l'etapa. En una franja de només 5 segons de diferència es troben Chaves, De la Cruz, Kelderman i Ilnur Zakarin (Katuixa).

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut