Carles Castillejo a la meta de Sant Sebastià (@BSS_Fortuna)
Atletisme

Carles Castillejo guanya la Behobia-Sant Sebastià per tercera vegada consecutiva

El clima ha ajudat els atletes. El català ha trigat poc més d'una hora a completar els 20 quilòmetres. Álvaro Arbeloa, amb el dorsal 155, ha estat l'altre gran protagonista

Carles Castillejo ha guanyat per tercera temporada consecutiva la Behobia-Sant Sebastià, una clàssica de 20 quilòmetres que s'ha disputat amb una temperatura de 15 graus i sota una pluja fina que ha ajudat els atletes a suportar l'esforç. El català ha anat acompanyat pel murcià Camilo Santiago fins al quilòmetre 15, i ha completat l'últim tram de la cursa en solitari.

Després del seu triomf a l'edició 53 de la Behobia amb un temps d'una hora i 37 segons, Castillejo es queda a un dels quatre consecutius de Chema Martínez, dominador de la cursa entre els anys 2005 i 2008.

En la categoria femenina, la guanyadora ha estat la canària Aroa Merino, guanyadora de l'any passat. L'atleta de Vilanova i la Geltrú Maria Vinyet Nogueró, que no entrava en els pronòstics, ha aconseguit la segona posició amb 10 segons d'avantatge respecte a la càntabra Dolores Marco.

La polèmica del 155

Una de les imatges més buscades ha estat la de l'arribada a meta de l'exfutbolista Álvaro Arbeloa. Públicament posicionat en contra del procés català, l'organització de la Behobia-Sant Sebastià li va assignar dijous passat el dorsal 155, un fet que el mateix Arbeloa va difondre a les xarxes socials.

Davant la polèmica, els organitzadors van explicar en un comunicat que havia estat cosa de l'atzar, que "la publicació del tuit per part d'Arbeloa no ha estat gaire encertada, tenint en compte la situació actual", i que es consideraven ofesos pels comentaris que els acusaven d'actuar "amb alguna estranya i fosca intenció". Arbeloa ha acabat la cursa amb un temps d'una hora, 16 minuts i 51 segons, davant d'un altre exmadridista que l'ha acompanyat, Xabi Alonso.