Blake Griffin
Blake Griffin completa un contraatac amb una esmaixada, després de deixar enrere Pau Gasol (Reuters)

Blake Griffin lidera els Clippers en un partit humiliant per als Spurs de Pau Gasol (92-116)

L'ala pivot català s'ha convertit en el quart jugador de més de 2,13 que arriba a les 3.500 assistències a l'NBA

Blake Griffin va fer la millor aportació ofensiva de l'inici de temporada per als Clippers de Los Angeles, amb 28 punts, en un triomf que va suposar la humiliació més gran dels Spurs de San Antonio a la seva pista (92-116) des que Gregg Popovich els va començar a entrenar el 1996.

Tot i que els texans van començar amb un parcial de 8 a 0, Griffin va assumir el protagonisme de seguida, fins al punt que va fer 26 dels seus punts en la primera part. Al descans, l'avantatge visitant ja rondava els 20 punts i, fins al final, els Spurs no van donar cap mostra de recuperació. En acabar, els tècnics es van queixar que era la segona vegada que els tocava jugar dos partits en dies seguits, i que cap al tercer quart els jugadors estaven físicament esgotats.

El fet és que l'equip de San Antonio ja ha perdut dos partits a casa en només sis jornades. La temporada passada només van encaixar una derrota a l'AT&T Center.

Una altra fita de Pau Gasol

Pau Gasol va acabar el partit amb 11 punts i 4 rebots en 20 minuts jugats, però el més important de la seva estadística va ser l'única assistència que va donar. Aquesta passada a bàsquet va significar la número 3.500 des que juga a l'NBA. Això el converteix en el quart jugador de més de 7 peus (2,13 metres) que hi arriba. Abans d'ell només hi ha Wilt Chamberlain, Kareem Abdul-Jabbar i Vlade Divac.

Els Thunder, sense aturador

A Oklahoma City, els Thunder van allargar el seu inici triomfal (5-1) apallissant els Timberwolves (92-112), que encara no compten amb el lesionat Ricky Rubio. Russell Westbrook va tornar a confirmar el seu bon estat de forma amb 26 punts, 6 rebots i 8 assistències. L'exblaugrana Àlex Abrines va poder jugar 17 minuts, en els quals va fer 1 punts, va agafar 2 rebots i va repartir 2 assistències.