Andy Murray aixeca el trofeu de campió de l'Open de la Xina davant dels mitjans de comunicació (EFE)
Tenis

Andy Murray necessita dues hores per batre Dimitrov i embutxacar-se el seu primer Open de la Xina

El jugador britànic aconsegueix a Pequín el cinquè títol de la temporada i el quarantè de la seva carrera. Ara, Murray posa rumb a Xangai on l'espera el número 1, Novak Djokovic

Actualitzat

El tenista britànic Andy Murray, primer cap de sèrie i número dos del món, ha complert amb els pronòstics guanyant aquest diumenge el seu primer Open de la Xina després de derrotar, amb dificultats, el búlgar Grigor Dimitrov a la final, per 6-4 i 7-6 (2).

En la seva tercera participació en el campionat de Pequín, Murray ha aconseguit el títol, el cinquè que aconsegueix aquesta temporada i el quarantè de la seva carrera professional, en un partit en què ha necessitat gairebé dues hores per doblegar la resistència de Dimitrov. El búlgar, número 20 de l'ATP, arribava descansat, ja que es va classificar directament per la retirada del torneig per lesió del seu rival en semifinals, el canadenc Milos Raonic, però ha estat Murray, després de patir d'inici en les rondes anteriors, el que ha sortit més concentrat ​​a la pista. 

L'escocès ha trencat el primer servei de Dimitrov situant-se en un còmode 2-0, tot i que, a partir del tercer joc, el búlgar s'ha activat. Per moments, Dimitrov semblava que sotmetia Murray, que acabava els punts esbufegant, però el britànic s'acomodava en els jocs en què atacava. El tenista búlgar, que ha assumit situacions de risc, ha acabat cometent errors i perdent el primer set. 

A la segona mànega, Dimitrov ha començat més concentrat, però, de mica en mica, Murray s'ha anat trobant bé sobre la pista, escurçant al màxim els punts. Amb un 5-4 a favor del britànic, Dimitrov li ha trencat el servei amb contundència i, en el joc següent, s'ha avançat en el marcador (5-6). No obstant això, Murray ha sabut reaccionar a temps per aturar la remuntada del búlgar, forçar el desempat i aconseguir guanyar l'Open de la Xina sense perdre un sol set.

Després d'aquesta victòria a Pequín, l'escocès posa rumb a Xangai, on l'esperen les millors raquetes del món, inclosa la del número u, el serbi Novak Djokovic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut