Andrea Dovizioso suma dos triomfs aquesta temporada (EFE)
Motor

Andrea Dovizioso aigualeix la festa als de casa i guanya el Gran Premi de Catalunya

El pilot de Ducati repeteix triomf davant de les Honda de Marc Márquez i Dani Pedrosa en un dia per oblidar del líder, Maverick Viñales

Actualitzat

No hi ha hagut triomf per a un pilot de casa en la categoria reina. Ni el campió Marc Márquez, ni el líder Maverick Viñales, ni l'etern aspirant Dani Pedrosa. Andrea Dovizioso, que venia de guanyar el Gran Premi d'Itàlia, s'ha adjudicat el Gran Premi de Catalunya al  davant de Márquez i Pedrosa, i ara pressiona Viñales en la lluita pel Mundial. 

Danilo Petrucci, que sortia des de la primera línia, ha estat a punt d'arruïnar la cursa de Márquez ja des de la sortida. Tot i que ha arribat a tocar-lo, el cerverí no ha anat per terra. Pedrosa havia fet la "pole" però no ha pogut conservar durant gaire estona el primer lloc: un Jorge Lorenzo ambiciós l'ha avançat i ha passat a comandar la cursa en les primeres voltes.

A falta de 20 voltes, el mallorquí s'ha vist sorprès per un avançament arriscadíssim de Márquez, que també han aprofitat Pedrosa i Dovizioso. Dos girs més tard, Pedrosa ha recuperat la iniciativa avançant el seu company d'equip i Dovizioso s'ha enganxat al vallesà anticipant un duel entre els tres pilots per al triomf final. Però Dovi ha estat prou hàbil per obrir forat respecte a les Honda a falta de 8 voltes, que Márquez no ha pogut neutralitzar tot i els seus esforços. Amb tot, el de Cervera es pot donar per satisfet amb el segon lloc després d'un cap de setmana molt accidentat.  

Mentrestant, la cursa ha estat una agonia per als pilots de Yamaha -excepte per a Zarco i Folger-. El líder Maverick Viñales, que sortia des del novè lloc, ha arribat a caure fins al setzè després d'una mala sortida, ha acabat desè i s'ha deixat un bon grapat de punts. Valentino Rossi, per la seva banda, ha finalitzat en un discret vuitè lloc. 

Aleix Espargaró, que als primers girs havia aguantat sòlidament en el cinquè lloc, ha hagut d'abandonar a mitja cursa per problemes en la seva Aprilia.

 

Anar al contingut