Cel ras a Lloret de Mar (Jaume Mos)
Cel ras a Lloret de Mar (Jaume Mos)

Un "estiuet" curt però intens per Sant Martí

Alberto AlcántaraActualitzat

Coincidint amb el cap de setmana, i després d'uns dies que ens han deixat estampes d'hivern, arriben dos dies d'ascens de la temperatura. A més a més, dissabte és Sant Martí, una data que sol arribar amb una bonança meteorològica coneguda com l'estiuet de Sant Martí. En aquest cas, parlarem d'un "estiuet" que arriba molt puntual, però que serà de curta durada.

Mínimes i màximes en ascens

La recuperació de la temperatura es notarà tant a primera hora com a migdia. La comparativa de mínimes mostra un ascens gairebé general, que pot superar puntualment els 6 o 7 ºC. Tot i això, es mantindran algunes glaçades febles a punts del terç nord.

I en l'evolució prevista per les temperatures màximes també veiem salts molt evidents, per exemple a punts de ponent o el prelitoral. Dissabte serà un dia per recuperar valors de 20ºC a migdia a prop de la costa, les Terres de l'Ebre i ponent.

Haurem de veure si es compleix el refrany que diu que "com més fort és l'estiuet, guarda't més del fred". De moment, diumenge tornarà a pujar la temperatura, de manera més lleu, però per dilluns ja es preveu un fort descens de la temperatura.

Anar al contingut