Pluges dimarts/dimecres matí (SMC/observadors TVC)
Pluges dimarts/dimecres matí (SMC/observadors TVC)

Un episodi de pluja benvingut però irregular

Actualitzat

Dimarts va començar un episodi de pluges generalitzat, molt esperat i benvingut, però la distribució de les precipitacions ha estat molt irregular. Les quantitats significatives, superiors als 30 mm, han alternat amb dades molt minses.

En el mapa de precipitació acumulada en 24 hores comprovem que ha plogut a totes les comarques. Els registres de ponent, comarques de Tarragona o a l'Empordà, han quedat per sota dels 5 mm, dels 10 a tot estirar. En canvi, al terç nord van acumular-se quantitats d'entre 20 i 30 mm, amb algun pic superior.

El segon torn de l'episodi, de matinada, ha omplert els pluviòmetres a punts del nord-est, amb acumulacions importants a Barcelona (49 mm a l'observatori Fabra, 27 mm al Raval), Badalona (44 mm) o Vilanova del Vallès (30 mm). Aquest mapa recull el total de pluges recollides entre dimarts i dimecres a mig matí:

La traca final arribarà al llarg de la tarda, amb la reaparició de ruixats i tempestes que poden augmentar aquests registres, tot i que la precipitació més important es localitzarà de nou al Pirineu i les comarques del nord-est.  

Anar al contingut