Temps inestable que caminarà del sol als ruixats

Els ruixats de les tardes d'agost ja són aquí. La calor es manté a ratlla, sense excessos

Néstor GómezActualitzat

La segona quinzena d'agost es presenta amb calor i amb aparició diària de ruixats al Pirineu. Durant els pròxims dies regnarà la situació de vents d'oest i sud-oest que mantindran les temperatures per la banda alta del termòmetre.

Sol i ruixats

Com sol ser habitual en aquesta època de l'any, el matí és ben tranquil amb un gran domini del sol a tot el país. Només hi haurà alguns núvols al matí al nord del cap de Begur i a la costa Daurada, de curta durada. Desapareguts els pocs núvols del matí, cap al migdia n'apareixeran al Pirineu. Seran els clàssics núvols de tarda al Pirineu que creixeran amb molta rapidesa a l'oriental. Plourà al Ripollès, Osona, Berguedà, Garrotxa i la Selva. Els ruixats naixeran al Pirineu de Lleida a partir del migdia, s'intensificaran al Pirineu de Girona i baixaran durant la tarda i vespre cap al Berguedà, Moianès i Osona, localment poden ser intensos amb acompanyats de tempesta i calamarsa.

Temperatures estancades 

Si bé les temperatures matinals seran una mica més altes, amb més xafogor a la costa, les màximes es mantindran molt similars als valors de dimarts o pujaran una mica. La calor més intensa es viurà al pla de Lleida i a la vall de l'Ebre amb valors que rondaran els 35 ºC.

I els propers dies...

Les pròximes jornades tindran dues cares, uns matins de sol i unes tardes amb ruixats. Cada dia apareixeran núvols efímers a primera i última hora del dia a la costa Daurada. Les temperatures variaran poc al llarg de la setmana.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut