Tempestes amb calamarsa o pedra i traca final al camp de Tarragona

Gemma PuigActualitzat

L'últim episodi de tempestes ha tingut tres fases ben diferenciades: un matí de dilluns decebedor, sense aparició dels ruixats previstos. Una tarda amb activitat concentrada al centre i nord de Catalunya, i una matinada de traca final amb molta activitat elèctrica i pluja a punts del  prelitoral central i el Camp de Tarragona.

Dilluns

Durant la tarda de dilluns, les tempestes van agafar força al Ripollès, nord de la Garrotxa, l'Albera i fins al Pla de l'Estany. En alguns casos, les tempestes van anar acompanyades de calamarsa o pedra. També una altra línia de tempesta forta va afectar l'Anoia i el Bages.

Localment van descarregar xàfecs amb molta intensitat. A Molló, en 30 minuts, es van acumular fins a 21,2 mm. El total de pluja va ser  45 mm. A Artés, es van acumular fins a 27,4 mm en 30 minuts, i un total de 32 mm. També van caure 40 mm a Igualada o 40 a Castellar de N'hug.

 

Matinada de dimarts

La matinada ha estat un festival de llamps i trons al Camp de Tarragona i les comarques del sud de Barcelona. Cal destacar la tempesta a Tarragona. A l'estació de l'AEMET hi ha un registre de 56 mm. A Torredembarra han caigut 30 mm (Meteoclimatic) i a Sant Martí Sarroca 21 (Meteocat). 

L'aspecte elèctric d'aquestes tempestes ha estat el tret més destacat a les xarxes socials. Per altra banda, la ventada ha provocat alguns desperfectes al càmping Las Palmeras.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut