Sol d'hivern amb un temporal de vent i mar que anirà a menys

Les ventades mantenen en alerta 18 comarques entre el Pirineu i les Terres de l'Ebre

Néstor GómezActualitzat

Dia radiant, amb molta lluminositat, ideal per fer fotografies de paisatges. L'estabilitat atmosfèrica s'aferra a l'oest d'Europa amb un gran anticicló que se situa sobre França. El flux de vent del nord comença a cedir terreny, però no desapareixerà a causa de la gran pertorbació situada a Itàlia.

Sol, mala mar i vent

A poc a poc, la situació de temporal dur anirà de baixa durant la segona meitat del dia. Fins al migdia, el vent continuarà ben viu al Pirineu, a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre, amb cops de vent superiors als 90 km/h. Ja de matinada els cops de vent han arribat als 133 km/h a Portbou, 111 km/h a Maçanet de Cabrenys, 96 a Boí (2.500 m), 95 a Espolla i 87 al Perelló.

A la Costa Brava hi haurà mala mar, amb onades que poden superar els 4 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya té activat l'avís vermell per mala mar a la Costa Brava i per vent al Pirineu i a les Terres de l'Ebre. El temps serà radiant, amb sol i núvols concretats al vessant nord del Pirineu.

Fred matinal

Una petita disminució del vent a les comarques del l'interior de Catalunya provocarà que el matí es desperti fred. Les glaçades s'estendran per les valls del Pirineu i baixaran cap a les conques i planes de l'interior, com ara la conca de Tremp i el pla de Bages. Les temperatures màximes variaran poc respecte dels valors de dilluns. Els valors més elevats del dia rondaran els 18 ºC.

I els propers dies...

Seran jornades de total estabilitat atmosfèrica, amb lenta retirada del vent i de recuperació clara de les temperatures. Les pluges trigaran a arribar.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut