Nits d'insomni per la calor i la xafogor

Per segon dia consecutiu, rècords de temperatura nocturna

Gemma PuigActualitzat

Una altra nit de mal dormir, sobretot a la costa, on repetim alguns rècords de temperatura nocturna. A Barcelona, al barri del Raval, ahir la mínima va ser de 28,0 graus, la més alta des de la seva instal·lació (Meteocat), fa 12 anys. Avui un altre cop s'ha registrat una mínima de 27,8 graus. Al barri de Gràcia, Marc Gassó reporta un rècord des de 2009, amb 28,7ºC. També al barri de Sant Andreu ahir va fer rècord de temperatura nocturna.

 

En la gràfica de Barcelona es veu com la temperatura no baixa dels 27 graus des que hem començat l'agost, a la ciutat de Barcelona l'efecte illa de calor accentua els efectes de l'onada de calor.

 

En el mapa de temperatures mínimes també cal destacar la de Portbou, que avui ha quedat a 28,7 graus; també a Premià de Mar s'ha batut rècord aquesta matinada amb un valor de 27,1 graus, amb dades des del 2006.

 

Però el rècord més antic que ha caigut ha estat el de l'Estartit, amb 26,4 ºC, la mínima més alta des de l'any 1969, segons reporta l'observador Josep Pascual.


No tenim bones notícies, els propers dies d'aquesta onada de calor es mantindran les nits càlides i xafogoses, fins i tot, amb la presència d'alguns núvols poden quedar encara una mica més altes. Aquest mapa es veu com quedaran aquesta nit les temperatures respecte a  avui.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut