Meteocat amplia els serveis climàtics i ofereix més dades

Néstor GómezActualitzat

Si sou de les persones que consulteu amb certa regularitat el portal del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l'àrea de climatologia, segur que heu vist que hi ha un bon grapat de novetats que fan que l'SMC faci un gran salt qualitatiu en el servei de dades obertes per a tothom.

Les tres grans novetats

Normals climàtiques recents: Si bé l'Organització Meteorològica Mundial defineix com a dades climàtiques aquestes que tenen 30 anys de registres, Meteocat facilita la informació climàtica d'unes 100 estacions meteorològiques automàtiques amb 10 anys d'antiguitat, que serveixen per tenir una referència de les dades normals i extremes del període 2007-2016. A mesura que aquestes estacions arribin als 30 anys s'incorporaran a les dades de climatologia comarcal.

 

 

Graus - dia de calefacció i de refrigeració: molt útil per saber les necessitats de calefacció i de refrigeració del nostre habitatge segons el lloc del país onens trobem. Ara hi ha les dades anuals del 2017 i ens mostra els graus dia per sota dels 15 ºC i per sobre dels 21 ºC.

 

Episodis de temps singular: aquí trobem un recull dels fenòmens extrems o singulars que han afectat el país durant els darrers anys. També podem trobar episodis històrics del segle XVIII fins al 2010.

 

 

 

Anar al contingut