Imatge de satèl·lit de "Blanca" (NOAA)
Imatge de satèl·lit de "Blanca" (NOAA)

L'huracà "Blanca" pot portar pics de pluja de 380 mm a Mèxic

Alberto AlcántaraActualitzat

L'huracà "Blanca" s'acosta a l'estat mexicà de Baixa Califòrnia. A les 12 UTC de diumenge, i segons l'informe del  Centre Nacional d'huracans de Miami, l'huracà avançava cap al nord a uns 19 km/h, i  amb vents sostinguts de 165 km/h. L'huracà ha baixat a categoria 2 segons l'escala de Saffir-Simpson. Si segueix la trajectòria pronosticada, el centre de "Blanca" incidirà sobre la costa sud-oest de la península aquest dilluns, però ho farà degradat a tempesta tropical.

Els serveis d'emergència han informat que els principals ports de la costa del Pacífic, incloent Manzanillo i Puerto Vallarta, ja s'han tancat als vaixells més petits com a mesura de precaució. 18 mil turistes estan actualment de vacances al voltant de Cabo San Lucas, a l'extrem sud de la península.

El punt d'impacte podria ser més cap al nord, prop de la zona poc poblada de Puerto San Carlos. El pronòstic avisa de pluges d'entre 150 i 250 mm a la major part del sud de l'Estat, amb pics aïllats de fins a 380 mm, amb potencials inundacions i esllavissades.

"Blanca" és el segon huracà de la temporada davant de la costa del Pacífic de Mèxic. El primer va ser "Andrés", que va arribar a categoria 2. El setembre passat, l'huracà "Odile" va colpejar el sud de Baixa Califòrnia, causant estralls a Cabo San Lucas i deixant encallats a milers de turistes.

Anar al contingut