Les tempestes i la forta calor continuen avui

Alberto AlcántaraActualitzat

Ens situarem a mitjans de setmana amb una onada de calor a mig gas i amb més aire fred en el nivell de 500 hPa. L'augment de la inestabilitat reforçarà, un dia més, les tempestes de tarda. El Servei Meteorològic de Catalunya ha desactivat l'avís per calor i manté el intensitat de pluja.

Tempestes

La dinàmica serà la mateixa que la de dimarts, amb un cel assolellat en general durant el matí. Com a novetat, hi haurà núvols baixos acumulats a punts de la costa de llevant i al Pirineu. També es veuran alguns núvols alts en trànsit per l'extrem sud. Al migdia, la nuvolositat d'evolució ja es deixarà veure a punts de muntanya.

A la tarda, el concert de tempestes tornarà a sonar, com ha passat a principis de semana i durant el passat cap de setmana, amb el resultat d'imatges força espectaculars. Els ruixats, amb tempesta o sense, es repetiran pel Pirineu, el Prepirineu i l'interior quadrant nord-est. També s'allargaran al prelitoral i a l'entorn del massís del Port. Cap al vespre, entraran nous xàfecs per l'oest, localitzats sobretot al nord de Lleida, però podran tocar el Segria i, fins i tot, el sud de les Terres de l'Ebre.

Calor continguda

Les temperatures es mantindran frenades, a l'espera del possible repunt de la calor de cara al cap de setmana. Això vol dir que farà calor i xafogor, però sense valors exagerats. Les màximes poden arribar al voltant dels 37-38º C a ponent i a l'Ebre i baixaran un pèl a la façana oriental.

I dijous...

Les tempestes tornaran a ser més notícia que no pas la calor, que repuntaria de cara a divendres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut