Les pitjors pluges monsòniques des del 2003 provoquen més de 150 morts a Sri Lanka

Els monsons han entrat amb violència a Sri Lanka. Les autoritats tenen por que el balanç de víctimes creixi perquè hi ha un gran nombre de desapareguts

Alberto AlcántaraActualitzat

Els primers aiguats de la temporada de pluges han provocat el desbordament de rius i esllavissades de terra al sud i a l'oest de Sri Lanka. El balanç és de 150 víctimes mortals. Hi ha un altre centenar de desapareguts en 14 dels 25 districtes del país. Segons el Servei Meteorològic del país, són les pluges monsòniques més fortes des del 2003, un any de grans inundacions en aquesta illa de l'oceà Índic.

El Centre de Gestió de Desastres ha estimat que més de mig milió de persones han hagut de ser evacuades. S'han habilitat un miler de centres d'evacuació per ajudar els que han hagut d'abandonar les seves llars.

La marina i els exèrcits de terra i aire continuen treballant per accedir als pobles inundats per evacuar més persones. Hi ha dificultat per accedir a algunes zones, i en aquest cas s'estan subministrant aliments des de l'aire.

Sri Lanka ha fet una crida a la comunitat internacional, per demanar ajuda en les tasques de rescat. L'exèrcit té poques esperances de trobar supervivents entre els desapareguts, després de dos dies amb riuades de fang continuades.

El monsó del sud va de maig a setembre a Sri Lanka, però l'illa també rep pluges fortes a la temporada del monsó del nord-oest, del novembre al febrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut