Lenta retirada del temporal

La inestabilitat anirà a la baixa molt a poc a poc al llarg del dia. El vent i la neu seran els fenòmens meteorològics més destacats, sobretot durant la primera meitat del dia.

Néstor GómezActualitzat

El flux de vent de nord continuarà ben viu i durant tot el dia al Pirineu, Empordà i Terres de l'Ebre. De matinada ens ha creuat el darrer sistema frontal, abans de la pausa que tindrem divendres.

Ventades, nevades i sol

Meteocat ha activat els avisos per neu, vent, pluja i mala mar. Les ventades bufen fort al Pirineu, a cotes mitjanes i altes, a les comarques de Tarragona, sobretot al massís del Port, i a l'Empordà. Els cops de vent han superat els 100 km/h, és el cas de Mas de Barberans 121 km/h, a Espot (2.500 m) 101 km/h i a Portbou 97 km/h. Nevarà al Pirineu, amb abundància al vessant nord fins a mig matí. A partir d'aleshores, les nevades minvaran, sense desaparèixer del tot. A la resta del país, el temps serà variable amb força clarianes.

Temperatures similars

Les temperatures matinals han pujat arreu a causa dels núvols de la matinada. L'ascens matinal més gran s'ha donat a la plana de Lleida amb valors entre 5 i 10 graus per sobre dels de dimecres. Les màximes seran similars a les de dimecres, si bé les més altes del dia s'acostaran als 18 ºC.

I els propers dies...

Divendres serà un dia per aprofitar, farà sol i les temperatures pujaran. En canvi, l'arribada del cap de setmana coincidirà amb l'entrada d'un nou sistema frontal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut