Pantà de Mequinensa. Foto: Jordi Ibars.
Pantà de Mequinensa. Foto: Jordi Ibars.

L'energia hidràulica arriba al màxim anual en producció d'electricitat

Néstor GómezActualitzat

La font d'energia hidràulica va arribar dilluns al seu sostre anual, amb un 22% del total de l'electricitat produïda a la península Ibèrica.

L'any va començar amb una producció hidroelèctrica, la generada per l'aigua dels rius, molt baixa. Al gener només va representar un 11% del total, amb dies en què tan sols va representar un 6%, com l'11 i 25 de gener. A partir de febrer, l'arribada de les grans nevades al Pirineu i les pluges al nord peninsular en va fer augmentar la producció i el dia 7 de febrer va aconseguir el 20%, la primera vegada el 2015.

L'energia renovable fa 10 dies consecutius que supera les no renovables en producció elèctrica, gràcies a la l'energia eòlica i la hidràulica. Els dies 23 i 24 de febrer, les fonts renovables van assolir el seu màxim amb un 61% de la producció total, de la qual un 41% procedia de l'eòlica i un 16% de la hidràulica.

El gran cabal d'aigua dels darrers dies de l'Ebre ha ajudat a incrementar la generació d'electricitat produïda per l'aigua. Dilluns, dia 2 de març, l'energia hidràulica va representar un 22%, el valor més elevat del 2015. L'energia renovable va arribar al 51%.

L'electricitat és una energia vital per a la nostra vida quotidiana i si és d'origen renovable, molt millor. La gestió dels recursos hidroelèctrics cal que sigui acurada, responsable i sensible amb el territori, on sigui compatible la generació d'electricitat i desenvolupament normal de les activitats humanes dels que viuen aigües avall dels grans pantans productors d'electricitat.

 

Anar al contingut